klassefest3

KLASSESAMLING:   16 av de i alt 24 elevene i klasse 7A fra 1966 samlet på broa ved Baronen hotell. Foran fra venstre: Ingrid S. Kobbevik, Marianne B. Fjørtoft, Marit Ann Bolseth Addison, Anne Lise Langva, Sonja Eriksen, Reidun Aurdal og Solfrid S. Torp. Bak fra venstre: Ivar Solevåg, Anne Berit Kjørstad, Andreas Bigton, Petter Thomas Holen, Kari S. Hansen, Britt Helland, Inger Aaheim, Bjørn Gjerde og Ernst Myhre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Mimring og klassefest

Da klasse 7A anno 1966 skulle møtes til 50-årsmarkering, ledet Peder Nedregaard (87) dem på bygdevandring og mimring.

 


byline friwal                                20.sept 2017


baronen pageann

Spjelkavika.no | REPORTASJE: En sommerdag i 1966 gikk de ut av gamle Spjelkavik barneskole, som lå der Omsorgssenteret ligger i dag. Det var siste dagen de hadde sammen som skoleklasse.

 

facebookknapp

 

24 i klassen

Men at de forsvant ut av den tette tilværelsen en klasse er, betyr ikke at de ikke holdt kontakt, eller at de ikke så noe mer til hverandre.

 

-Nå har vi nettopp hatt 50-årsfeiring, og det ble en suksess, forteller Bjørn Gjerde, en av de fem gutta i klasse 7A som forlot skolen denne sommerdagen, og som deltok på klassens reunion da spjelkavika.no kom på besøk.

-Vi var i alt 24 elever. Åtte er ikke med på markeringen, forteller Gjerde, som godt husker skoledagene.

-Vi begynte på gamle Rødset skole, som nå er revet. Der gikk vi de tre første årene, før vi ble flyttet til ”nyskolen” som lå der Spjelkavik omsorgssenter ligger i dag.

 

-Vi hadde Otto Kildehaug og Leif Aarseth som klasseforstandere disse årene, minnes han.


(Saken fortsetter under bildet):

klassefest2

BYGDEVANDRING:  Peder Nedregaard (87) leder "ungdommen" i klasse 7A fra Spjelkavik barneskole anno 1966, til bygdevandring langs Spjelkavikelva og kanalen.. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Bygdevandring med Peder

En klassefest, eller ”reunion”, som det kalles, skal jo ha sine faste innslag, så også med 7A. Men ansiktene kjenner vi fra Spjelkavika, for mange av dem holder seg her fortsatt. Og hva er da bedre enn å mimre med en gåtur?

 

-Ja, det skal vi ordne nå, sier Peder Nedregaard. Han er hyret inn for å lede ”ungdommen” gjennom deler av bygda på en bygdevandring.

Spørsmålet er om de klarer å holde følge med 87-åringen.

-Hehe, det klarer de nok, sier Peder, og gjør klar troppen bak seg. Han skal ta for seg kanskje det mest sentrale i Spjelkavika.

-Elva. Vi skal ta for oss området ved elva og kanalen nedover her, sier Peder og peker ned forbi Baronen hotell, der ”ungdommen” først møttes til mimring. Så en bygdevandring med kjentmann Peder var absolutt på sin plass.

 

Gjentas

-Det var en svært vellykket dag på alle måter. Etter bygdevandringen dro vi med felles buss til Ålesund sentrum, med middag og sosialt samvær på Teaterfabrikken, forteller Gjerde. Han tror ikke det blir lenge til klassen igjen samles.

-Nei. Arrangementet var så vellykka at nå ønsker vi å gjennomføre en ny reunion senest om fem år. Dette ga mersmak, forteller han.