oyvind page

ØYVIND OG KOMPISEN:   "Når du ser din beste venn for første gang på en evighet", skriver en med 2,4 millioner følgere på Instagram. Øyvind Walderhaug går viralt på nett med sin "venn". Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Millioner har smilt av Øyvind og skata

- Det som er bra er at folk blir glad av bildet.

 


 byline pk                       5.oktober. 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Havet var blikkstille mellom Vigra og Lepsøya denne solrike sommerdagen for fire år siden. En dag som skulle gjøre vikagutten Øyvind Walderhaug (51) til internasjonal megakjendis. Men ingen vet hva han heter.

 

facebookknapp

 

Fin dag på sjøen

-Vi skulle ut å dra line med båten vår, jeg og kona. Det er sjelden sjøen er så rolig. Men der satt den på lina. Skata, forteller Øyvind. I hendene hadde han plutselig fisken, som sammen med ham skulle vandre verden rundt, eller gå ”viralt på nett”, som det kalles.

 

-Kona, Isabella hadde en sliten Samsung på den tiden. Denne brukte hun til å ta bildet med. Men vi så ikke hvor artig det ble før vi kom hjem.

”Se dokke smila samtidig”, fortalte hun. Og ikke lenge etter bestemte hun seg for å sende det inn til en konkurranse. Mener å huske det var i forbindelse med ei båtmesse i Sparebanken Møre Arena.

 

Krabbeagn

-Dere vant?

-Nei, kun anonym berømmelse, ler han.

-Vi kom på andreplass, og fikk noe fotogreier i premie. Men det var jo oppstarten på en voldsom reise for meg og skata. Sistnevnte sørget imidlertid for masse god grabbe, ettersom det ble krabbeagn.

 

Selv beit den på agn av makrell, og jeg sleit for å få ut angelen. Skatene har en munn, eller lepper som føles som tusen glassbiter. Du kan faktisk skjære deg. Men det var da jeg fikk av kroken at ”smilet” på fisken kom, forteller Øyvind til spjelkavika.no.


(Saken fortsetter under bildet):

fisk6buzzfeed

BUZZFEED:  Amerikanske Buzzfeed har over 10 millioner følgere på Facebook alene. De delte bildet med teksten: "Skate er den lykkeligste fisken i havet".
Skjermdump: BuzzFeed


Går "viralt"

Og joda. Bildet av vikagutten Øyvind går verden rundt.

Selv opplever han å bli påminnet det av og til.

-Det har jo ringt slekt fra både Australia og New Zealand for å spørre om det virkelig er meg de ser på bildet.


(Saken fortsetter under bildet):

fisk4-pipe-me-russisk

RUSSLAND:  Utallige russiske sider har delt bildet. Det samme i nabolandene og i Asia. I Kina og Japan smiler millioner av mennesker av Øyvind fra Spjelkavika.
Skjermdump


Og det er det nok. For bildet går som en farsott i Russland, Kina, Sør-Amerika, ja over samtlige kontinenter. Bildesider spesielt i Russland og i Asia er veldig glad i bildet.

Også eiere av Stingray-biler (Skate på engelsk) bruker bildet som bevis på glade eiere av Stingray.

Amerikanske BuzzFeed, med over 10 millioner følgere på Facebook alene har delt bildet. Og nå sist en svensk komiker som internasjonalt har 2,4 millioner følgere på Instagram.

 

Vårt eget bildesøk på google ga et resultat som er umulig å telle.

 

Folk blir glad

-Dere har ikke krevd royalities for bildet?

 

-Nei, vi har ikke det. Det er jo umulig å begynne med det på et bilde som fyker rundt på den måten. Men det er madammen som har rettighetene til bildet, så joda, kunne vært ei rik dame hun, ler han, og kan ikke la være å skjule sin fasinasjon av fenomenet.

-Det gode er jo at bildet får folk til å bli glad. Det setter jeg jo stor pris på, sier Øyvind.