VANNSØYLA STO I VÆRET:   Vannsøyla sto høyt rundt gravemaskina på Langhaugen da vannledningen sprakk. Video: VIBECKE MOEN LILLEBØ


Uten vann på Langhaugen

Stopper vannet under reparasjon av sprukket vannledning.

 

SE VIDEO OVER.

 


byline friwal                                16. oktober 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Det var i nitiden i dag at en vannledning sprang lekk på Lihaugen. Flere vil måtte klare seg uten vann i springen utover dagen.

facebookknapp

Vet ikke årsaken

Vannsøyla sto høyt rundt gravemaskina som jobbet på området, men kommunen vet ikke årsaken til sprekken.

-Nei, vi er ikke sikker på om det er gravemaskina som jobber der som er årsaken. Den holdt egentlig på litt ovenfor. Det kan også ha vært en større stein som har ramla ned på den til dels utslitte vannledningen som ligger der, men vi vet ikke helt sikkert, opplyser Geir Myklebust i Ålesund kommune.

 

Omfattende graving

Det har i flere uker vært jobbet på stedet fra Vasstrandvegen og opp mot skolen på Langhaugen. Stedet er blant annet lysregulert for trafikk under anleggsperioden.

Arbeidet som foregår er utskifting av vannledning, nytt kloakkavløp og plassering av fjernvarme fra Grautneset, kan Myklebust opplyse.


(Saken fortsetter under bildet):

vannlekk2 page

STOPPET:  Gravemaskinen fikk stoppet lekkasjen, men nå skal vannledningen ordnes, og da vil naboene miste vannet.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Mister vannet

-Vi holder nå på å sende ut varsler om dette til beboerne som blir rammet. De som bor i Myrdalsveien bort mot SIL sitt klubbhus har mistet vannet og fått varsel om dette. Nå varsler vi de som bor i området rundt Langhaugen om at også de vil miste vannet nå rundt klokken 12.00.

 

-Hvor lenge vil de være uten vann?

-Litt usikkert, men de må nok regne med at det ikke kommer tilbake før ut på ettermiddagen. Dette for at vi skal kunne jobbe trygt når vi skjøter og tetter vannledningen.

 

Kan hente vann

Men de som ønsker det kan komme å få fylt opp vann. Vi kjører nå fram en tank folk kan hente fra, sier Geir Myklebust til spjelkavika.no.