protest front

SIER NEI:   Et syttitalls små og store møtte opp for å vise sin motstand mot å legge et stort vannrenseanlegg midt i friområdet i Fremmerholen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


- Bygg i fjellet!

Klar beskjed til politikerne om vannrenseanlegget.

 


byline friwal                                17.oktober 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Et syttitalls små og store møtte opp for å markere sin motstand mot det nye vannrenseanlegget som er planlagt på friområdet i Fremmerholen.

facebookknapp

Ropte varsku

Det var ”Lillevannets Venner” som sammen med bydelsutvalget som først ropte varsku i en sak der store arealer av friområdet ved elva, like øst for Tufteparken i Fremmerholen vil bli berørt om anlegget kommer dit.

 

Flere tok opp stafettpinnen og motstanden økte.

Spesielt synlig ble den når nabo til det aktuelle området, Grethe Loe i mars startet en underskriftsaksjon på nettet.

 

I overkant av tusen mennesker har skrevet og protestert, noe som rakk til at kommunen igjen tar opp temaet, for å se om det skal få en ny behandling i bystyret. Det etter mange runder der alt fra kommunens barnekonsulent, bydelsutvalget og fylkesmannen har frarådet den aktuelle plasseringen.


(Saken fortsetter under bildet):

helga grethe

AKSJON:  Helga Krogsæter Ytrbø (t.v), og initiativtaker til underskriftsaksjonen, Grethe Loe vil nå ha besøk av politikerne for å vise dem friområdet vannrenseanlegget er planlagt, spesielt ordfører og varaordfører.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Bygg i fjellet

Initiativtakerne ønsker anlegget inn i Holsfjellet, en løsning som er fordyrende, men ikke avskrekkende, mener Grethe Loe.

-Det er ikke snakk om enorme summer å bygge i fjellet, mot å ødelegge et praktfullt friområde med et stort bygg, sier hun til spjelkavika.no.

En anleggsperiode estimert fra alt fra tre til fem år er heller ikke noe beboerne og brukerne av området synes noe om. For det er hevet over tvil at anleggstrafikken forbi barnehagen i Fremmerholen, og gjennom boligområdet vil bli enorm, spesielt i denne perioden.

 

Burde vært flere

Rundt sytti små og store møtte derfor opp for å si sin mening gjennom media med initiativtaker Grethe Loe og makker Helga Krogsæter Ytrebø i spissen.

 

-Hvor mange har signert nå?

-Det er over 1.000.

-Det er vel lite, med tanke på at det bor flere tusen her, og enda flere bruker dette området. Kunne det møtt flere her i dag, og flere som har signert?

-Ja, det er lite, med tanke på hvor mange som bor her. Jeg tror ikke folk helt skjønner alvoret for det som er i ferd med å skje her. Men når det er snakk om et bygg som er like høyt som grantrærne her, går 60 meter nedover, og med en sikkerhetssone rundt, samt tungtransport som dundrer nedover her så tror jeg de våkner, men da er det for sent, sier Grethe Loe.

 

-Tror du resten av Spjelkavika tenker at dette er en ”Fremmerhol-sak”?

-Ja, jeg tror egentlig det, og det er litt synd, fordi dette handler om Lillevannet, turstien og friarealet til oss alle. Når kommunen finner å ville bruke dette til renseanlegg, hva blir så det neste?

Vi kan ikke bare tenke på oss selv, men også langsiktig, sier hun.

 

Helga Krogsæter Ytrebø er enig.

-Bygger de i fjell vil ikke folk merke påslaget det gir i vannavgift.

 

Behandles på nytt

Til tross for at de to initiativtagerne gjerne hadde sett at flere kom, og ikke minst skrev under protesten, så har det ført fram.

-Det er noe som heter innbyggerinitiativet. Da må en ha et visst antall underskrifter for å få en behandling av klagen, og det har vi nå. Og klagen er sendt inn og godkjent, sier Loe.

-Innbyggerintitiativet gjør at det må tas opp igjen i bystyret for en ny vurdering. Det skjer den 30.november, sier Krogsæter Ytrebø.

 

-Hva gjør dere videre?

-Vi kommer nå til å ta kontakt med ordfører og varaordfører Vinje Aurdal og Øvstebø for å legge fram saken for dem.

Så har vi planer om å ta kontakt med de forskjellige partilederne for å være sikker på at også de kjenner saken, sier Krogsæter Ytrebø.

 

-Jeg tror faktisk ikke at det er noen av politikerne som i det hele tatt har vært her inne og sett på området en gang, legger hun til.