protest front

70 MØTTE:   17.oktober møtte rundt 70 personer opp for pressen for å vise sin motstand mot å plassere det nye vannrenseanlegget på friarealet i Fremmerholen. Nå tenner de faklene Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Nå tennes faklene

Arrangerer fakkeltog mot plasseringen av vannrenseanlegget før bystyremøtet.byline friwal                                22.november 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Når Ålesund kommune nå må ta en på behandling av plasseringen av det omstridte vannbehandlingsanlegget, så har ikke aksjonsgruppa mot plasseringen i Fremmerholen tenkt å være lydløs.

facebookknapp

 

Fakkeltog

Torsdag arrangerer aksjonsgruppa «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» et fakkeltog gjennom boligfeltet for å markere sin motstand mot planene om å plassere anlegget i friområdet øst for barnehagen.

dagotto ann

30.november setter politikerne i Ålesund bystyre seg ned for å vurdere plasseringen i, innen den tid håper initiativtakerne Grethe Loe, Helga Krogsæter Ytrebø og Cecilie Schei Kaljic at folk i Spjelkavika, eller alle andre som bruker friområdet rundt Lillevannet, møter opp og viser hva de mener om plasseringen.

 

Allerede i mars startet Grethe Loe underskriftskampanjen sin mot plasseringen av anlegget. Den gjorde at bystyret, som på grunn av folkeinitiativet må se på saken nok en gang.

 

Aksjonsgruppe

-Vi arrangerer et fakkeltog for å vise politikerne at det er viktig for oss å ta vare på et område som er flittig brukt både av beboere, idrettslag, barnehager, skolene og andre, forteller Helga Krogsæter Ytrebø til spjelkavika.no.

Aksjonsgruppa er i følge dem selv etablert av naboer, Spjelkavik IL og Lillevannets venner.

 

Inviterer alle

Klokken 17.00 starter fakkeltoget sin ferd, som vil ende opp ved Tufteparken ved broa over elva.

-Det vil bli aktiviteter for barna, samt grilling, opplyser gruppa.

17.oktober møtte et 70 talls personer for pressen. De ønsket å vise sin motstand mot plasseringen av anlegget. Nå håper de at enda flere kommer for å delta i torsdagens fakkeltog.