peder begravelse

VAKKER SEREMONI:   Etter en vakker seremoni i Spjelkavik kyrkje bar barn og barnebarn ut båren til Peder Nedregaard. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


I sorg og takknemlighet

-En kunnskapsrik ildjel, omsorgsperson og ja-mann har gått bort


byline friwal                                9.februar 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: -En kunnskapsrik ildsjel, omsorgsperson og ja-mann har gått bort.

 

facebookknapp

 

Selvstendig

Sogneprest Knut Bjune tegnet et korrekt bilde av en engasjert, snill og omsorgsfull far, bestefar, oldefar og engasjert sambygding da han forrettet i den vakre begravelsesseremonien til Peder Nedregaard i Spjelkavik kyrkje fredag.

 

-Peder lærte tidlig å være selvstendig. Da han var tre år var moren, som var alenemor med Peder, nødt til å ta seg arbeid. Og Peder måtte ofte klare seg selv.

-At han som 6-åring syklet til slekt i Vegsundet med trehjulssykkelen sin, illustrerer nettopp dette, selv om det var færre biler på veiene den gangen, sa Bjune.

Peder Ingvard Nedregaard døde 28.januar på Ålesund sykehus.


(Saken fortsetter under bildet):

peder02

MINTES PEDER:  En fullsatt kirke mintes Peder Nedregård i sorg, men også i takknemlighet. Peder gikk bort søndag 28.januar.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Selvstendig

Spjelkavik kyrkje var full av mennesker som i sorg og takknemlighet ville ta farvel med ”Lille-Peder”.

Og det var hans kjære Brage som vakkert åpnet seremonien med ”Vitae Lux”, til ære for korpsets æresmedlem.

 

-Du likte marsjer Peder. Det var dét som var musikk. Men det passer seg ikke i dag, så vi håper du er fornøyd med musikkvalget likevel, sa Elisabeth Grønningsæter-Olsen, som sammen med Anita Nøring la ned krans på vegne av Musikklaget Brage.

 

Skapte glede

Peder var også æresmedlem i Spjelkavik Idrettslag. Og leder Perry Holen og Jan Isaksen la ned krans på vegne av idrettslaget der Peder har vært mangeårig leder, nestleder og innehaver av en rekke andre tillitsverv, og hvor han har lagt ned utallige timer med dugnadsarbeid.

 

De mintes en ja-mann de vil savne stort, og de mintes en mann som skapte glede.

-Peder skapte alltid glede rundt seg. Han var dyktig med ord, og kom ofte med muntre innspill, sa Perry Holen.

De to SIL-veteranene snakket om en effektiv leder, og fikk forsamlingen i latter da de avslørte at Peder trolig har rekord i å avholde det raskeste årsmøtet, på kun ett minutt og tretti sekunder.

 

Alltid støttende

De tre barna til Peder og Marit tok avskjed med en engasjert, kjærlig og alltid støttende far. Det samme gjorde barnebarna som la ned felles krans på sine og Peders oldebarns vegne.

Peder elsket musikk, og åpningssalmen ”Alltid freidig når du går” var betegnende på en mann som gjorde nettopp det – Peder gikk. På ski eller til fots.

 

I salmens siste vers heter det; ”Kjemp for alt hva du har kjært”. Den store flokken spjelkavikinger som var samlet i kirken kunne underskrive på det. Peder kjempet for verdiene i Spjelkavika, ei bygd som fortsatt er ei bygd, selv om det er blitt en stor bydel. Det skal ildsjelen Peder ha mye av æren for.

Solist Geir Harald Eikrem framførte ”Liten Fuggel” og ”Blå Salme” på vakkert vis.

 

Gravfølget fortsatte til Hatlehol der Peder Ingvard Nedregaard ble stedt til hvile.