branndag05

GASS:   Brannvesenet prøver å lufte ut lokalene til Sunnmøre Indremisjon i Spjelkavik sentrum  like før kl.13. Gassfunn resulterte i evakuering, og senere ble huset og området avsperret. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Fikk utslag for gass i huset

Brannvesenet evakuerte ansatte i Indremisjonen etter gassfunn. Det ble en hektisk dag for brannkonstablene.

 


byline friwal         byline pk                       27 februar 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Da ansatte i Sunnmøre Indremisjon kjente en stram lukt i lokalene, ringte de brannvesenet.

 

facebookknapp

 

Hektisk dag

Det gjorde en ellers stressende dag for brannmannskapene enda mer stresset, spesielt da de måtte evakuere bygget etter gassutslag på måleinstrumentene.


(Saken fortsetter under bildet):

branndag01

STORBRANN:  Vitner hørte et drønn like før det veltet ut røyk fra næringsbygget i Blindheimsbreivika. Samtidig brant Holen trafostasjon, og flere tusen mistet strømmen i timevis.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


For allerede klokken 10.45 ble det klart for brannkonstablene i Ålesund Brannvesen at denne dagen kunne bli tøff. Da mistet flere tusen abonnenter i fire kommuner strømmen, noen har i skrivende stund enda ikke fått den tilbake.

 

Samtidig hørte vitner et drønn fra et næringsbygg i Blindheimsbreivika, og svart røyk strømmer ut fra byggets østlige del.

Veien blir stengt for all trafikk, og det blir konstatert full fyr i en transformator som er lokalisert i bygget.

 

karneval korpsTrafobrann

Flere brannfolk må omtrent samtidig rykke ut til Holen trafostasjon ved Tafjord sitt hovedkontor i Holenkrysset. I bakken, som avga sterk varme, og i trafokiosken utviklet det seg til en brann kraftig nok til å gjøre oss alle strømløse i flere timer.

 

Operasjonsleder Jon Kåre Flo ved Møre og Romsdal Politidistrikt bekreftet brannene i trafostasjonen og i næringsbygget ovenfor spjelkavika.no, men ikke en sammenheng.

 -Vi tror ikke at det har noen sammenheng ettersom de ligger flere kilometer fra hverandre.

 

Klokken 12.35 rykket mannskaper fra Spjelkavik stasjon direkte fra Holen trafostasjon og til Sunnmøre Indremisjons sine lokaler i Spjelkavik sentrum.

 

Siver inn gass

-Vi fikk melding om at de som jobber i Plussreiser hadde kjent en stram lukt. Vi har nå evakuert alle slik at våre folk kan gå gjennom bygget for å sjekke, sa Arne Sigurd Hansen, avdelingsleder beredskap i Ålesund Brannvesen til spjelkavika.no like etter at de var ankommet stedet.

 

-Vi kjente den strenge lukten og fryktet at noe hadde tatt fyr, eller ulmet i forbindelse med at vi mistet strømmen, fortalte Knut André Henriksen i Plussreiser.

Da hadde alle som jobbet i bygget evakuert.

Bygget som Sunnmøre Indremisjon har kalt ”Vika Kroken” eies av Sunnmøre Indremisjon og er base både for reisebyrå, nærradio, begravelsesbyrå og andre funksjoner i Indremisjonen.

 

Brannvesenet kunne etter hvert forlate stedet, men når strømmen kom på igjen rykket de nok en gang ut til stedet.

(Saken fortsetter under bildet):

branndag06

LETER ETTER KILDEN:  -Vi har evakuert bygget og prøver å finne årsaken, sier Arne Sigurd Hansen (t.v), avdelingsleder beredskap i Ålesund Brannvesen til spjelkavika.no
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

Sterkere gasslukt

-Da vi var her i 13-tiden gjorde vi målinger i bygget, og det ble gitt utslag for gass, og bygget ble evakuert, forteller brannbetjent Stian Olsvik til spjelkavika.no kl. 18.00.

Da hadde han og kollegene sperret av området rundt huset.

 

-Vi kom tilbake fordi det kom sterkere lukt fra huset. Nå gjør vi nye forsøk på å finne ut hvordan gassen kommer inn, sier han.

Brannvesenet forlot stedet like over klokken 18. Men bygget er fortsatt evakuert og området avsperret. Brannvesenet er usikker på hvilken gass det er snakk om.


(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA ÅSTEDENE

branndag01
branndag02
branndag03
branndag04
branndag05
branndag06
branndag07
branndag08
branndag09
branndag10
branndag11
branndag12
01/12 
start stop bwd fwd

BILDENE:   Her kan du se bilder fra stedene brannvesenet måtte rykke ut til onsdag. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no