imgass02

BILDETEKST:   Tre av fire kabler like utenfor Indremisjonens lokaler i Spjelkavik sentrum var kraftig svidd etter strømkaoset onsdag. Giftig karbonmonoksid trengte inn i lokalene. Foto: PER KRISTIAN OLSEN  / spjelkavika.no


-Noen er fortsatt preget

Daglig leder i Plussreiser, Aud Kindervåg Halsne sier flere følte seg uvel på jobben.

 


byline pk                       1.mars 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: To ansatte hos Plussreiser ble innlagt på sykehus etter å ha blitt eksponert for gass i går.

facebookknapp

 

-Det går heldigvis bra med de som ble sendt på sykehus og til legevakta. De to som ble innlagt slapp ut i 13-tiden i dag, sier daglig leder i Plussreiser, Aud Kindervåg Halsne til spjelkavika.no.

 

karneval korpsFølte ubehag

Det var like etter den massive strømstansen kl. 10.45 i går at de ansatte i lokalene til Sunnmøre Indremisjon i Spjelkavik sentrum kjente en stram lukt trenge inn i kontorlokalene.

 

-Vi satt på kontoret og jobbet da vi merket en svidd og stram lukt som kom sivende inn. Det førte til at vi måtte ut. Like etterpå gikk det kort tid før flere av de ansatte følte ubehag. Disse ble sendt til sykehus for sjekk. To ble innlagt og ble liggende med oksygentilførsel og overvåkning til i dag, sier Kindervåg Halsne.

 

Brannvesenet kom

Hun og de andre på kontoret fikk alarmert brannvesenet som sendte en bil direkte fra brannen i Holen trafostasjon, og kom til Indremisjonens lokaler like før klokken 13.

 

 -De kom og forsøkte å finne ut hva som luktet, men de fant ikke ut av det første gang de var her. Det gjorde at de tilkalte en egen gassenhet for å være på den sikre siden, sier hun.

 

Dette ble bekreftet av brannbetjent Stian Olsvik ovenfor spjekavika.no i går kveld. Da hadde denne gassenheten gjort målinger som viste utslag av gass, og området rundt bygget ble evakuert.


LES OGSÅ: Indremisjonen evakuert

GASSUTSLAG I LOKALENE

branndag04

 

Svidde kabler

Torsdag formiddag startet mannskaper fra Mørenett med å grave opp de fire hovedkablene som ligger få meter utenfor inngangsdøra til Indremisjonen. Der kom årsaken til det hele opp i dagen.

Tre av de fire kablene var helt svidd og gått gjennom enorm varmgang.


(Saken fortsetter under bildet):

branndag10

SPERRET AV:  Brannvesenet sperret onsdag kveld av området utenfor Indremisjonens lokaler. Like under parkeringsplassene hadde tre kabler blitt utsatt for enorm varme
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Jobber hjemme

-Nå får dere ikke jobbe i lokalene?

-Nei, ikke før brannvesenet har klarert huset som trygt, trolig på mandag. For oss går det veldig greit, for vi er så pass mobile at vi kan jobbe hjemme.

 

-Vi har et system for mobil og internett som gjør dette mulig. Litt større utfordringer er det for begravelsesbyrået og Radio Sunnmøre som også holder til i huset. Radioen må legge inn alle sine programmer.

-Begravelsesbyrået må møte sine kunder andre plasser. Men slike ting kan jo skje. Nå er vi bare glade for at alle er kommet ut fra sykehuset, og at vi forhåpentligvis får flytte tilbake på mandag, sier Aud Kindervåg Halsne.