FØDEAVDELINGEN:  Birgitte og Tommy Drågen fra Spjelkavika er med i kveldens episode av "Fødeavdelingen" på kanalen FEM. Det blir nervepirrende for far og mor. Video: FEM


Fant cyste i babymagen

Nervepirrende dager for par fra Spjelkavika i kveldens episode av "Fødeavdelingen" på FEM.

 byline friwal                                4.april 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Det er Discovery Networks Norway som produserer ”Fødeavdelingen” for selskapets kanal FEM.

facebookknapp

 

Oppdaget cyste

Og i kveld er ekteparet Birgitte og Tommy Drågen fra Spjelkavika med i programmet, noe som ikke går helt udramatisk for seg.

 

For før fødselen oppdaget legene en cycste inne i magen til deres ufødte barn. Dette resulterte i at ekteparet ble sendt til St.Olavs i Trondheim.

Spørsmålet og usikkerheten i programmet dreier seg om hvor vidt cysten er godartet eller ondartet, og om barnet må opereres rett etter fødselen.

 

Dramatiske dager

Dermed ligger det an til en nervepirrende tid for både paret og personellet på sykehuset.

-Ja, det ble noen dramatiske dager for oss, for de oppdaget cysten to dager før termin, sier den nybakte mammaen til spjelkavika.no.

-Jeg ble syk og innlagt på sykehuset to dager før terminen, og det var i den forbindelse de tok en rutinekontroll. På den oppdaget de cysten i magen på babyen. Vi ble derfor fraktet til St.Olav, forteller hun.

 

Kjente igjen lege

-Hvordan havnet dere i kontatk med TV-folkene?

-Når vi var i Trondheim ble det litt venting før en hadde fått satt sammen det medisinske teamet som skulle stå klart til fødselen. Da kjente jeg igjen en av legene fra "Fødeavdelingen", for jeg synes det er et informativt program der en lærer mye rundt fødsler og slike ting.

-Når jeg fortalte at jeg kjente ham igjen ble vi spurt om vi ville delta. Vi tenkte at det var en fin mulighet til å få dokumentert fødselen og alt rundt, for normalt er det ikke lov å filme inne når en foretar keisersnitt.

 

-Du følte ikke at de ble nærgående?

-Nei. Jeg følte de respekterte og tok hensyn til at vi var i en sårbar situasjon. Vi fikk også se gjennom programmet før det blir sendt nå i kveld, forteler hun.

 

Olivia ble født

Og 18.oktober 2017, i Trondheim kom lille Olivaia til verden, med et team av helsefolk og TV-folk ventende på seg. For Olivia skulle opereres.

-De var nødt å få bort cysten. For selv om den viste seg å være godartet så tok den opp hele plassen i magen hennes. Det gjorde at hun ikke tok til seg mat, sier mamma Birgitte, som ble mamme for første gang på en litt spesiell måte.

-Det var en skummel opplevelse å få vite at det var en cyste som måtte bort. Selv fikk jeg også et syndrom, et slags slag, men som er reversibelt, ei uke etter fødselen. Dette er noe noen få kan oppleve å få etter keisersnitt. Men i dag er vi frisk og rask begge to.

 

-Og det blir dokumentert i kveld?

-Joda, de kom på besøk i etterkant, så det er en "happy ending", avslører hun.

 

Programmet kan du se i kveld klokken 21.30 på FEM.