notsalriving4

RIVNINGSKLAR:   Utstyr, vinduer og andre ting som ikke skal behandles av den store gravemaskina er fjernet. Nå er Gamle Notsal klar for riving. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Et stykke historie

Det er et stykke historie som nå forsvinner fra Spjelkavika.

 


byline friwal                                4.juli 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Samtidig er Gamle Notsal både farlig og lite pen å se på slik den framstår nå. Så følelsene er nok blandet hos mange i Spjelkavika.

 

facebookknapp

 

Ga grønt lys

For nå er alt klart for riving av den Gamle Notsalen i Spjelkavik sentrum. Gravemaskina står klar.

 

Det var i februar Ålesund kommune ga grønt lys for riving av de falleferdige bygningene som utgjør Gamle Notsal.

Før den tid har det vært både befaringer og vurderinger fra kulturavdelingens kulturvernseksjon i fylket, til kommunens folk.

 

I 2011 fikk eierne, Nordlandia Utvikling AS nei til riving fra samme fylkeskommunale instans.


(Saken fortsetter under bildet):

notsalriving2

FORFALL:  Bygningene framstår som lite pene å se på, samtidig som de er farlige slik de nå står.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Stort forfall

Nå var forfallet imidlertid kommet så langt at det også utgjorde en fare for lokalmiljøet. Pent å se på var det heller ikke.

De siste ukene har selskapet som skal stå for rivingen sørget for å tømme lokalene, samt ta ut vinduer og annet utstyr som ikke skal tas med gravemaskinen.

 

Hotellutvidelse?

Direktør Hilde Hammervold i Norlandia utvikling sa til spjelkavika.no i februar at de nå vil bruke tid på å finne ut hva som skal skje på området.

 

-Av det vi har vurdert hittil har vert en mulig utvidelse av hotellet, eller leiligheter. Vi kan også vurdere omsorgsboliger om det skulle være et behov og ønske for kommunen, fortalte hun.

Nå forsvinner uansett enda en historisk bygning fra Spjelkavika. For Den Gamle Notsal var en del av Spilkevigs Snøre- Not- & Garnfabrik, etablert av Hans Peder Mittet og kompanjongene hans.