lekeland03

12,5 MÅL:  Hele 12,5 mål skal bygges ut til det som skal bli et kjempespennende uteområde for barn. Fysisk aktivitet er stikkordene Barnas Lekeland har for utbyggingen, og første trinn skal stå ferdig i løpet av august. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Tar form

Uteavdelingen til Barnas Lekeland begynner å ta form.

 byline friwal                                30.juli 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Det er mye som skjer i ytre Vasstranda for tiden. Og nå er Barnas Lekeland i full sving med å lage til spennende ting utendørs.

facebookknapp

 

-Vi gleder oss

-Dette har vi venta på å få til lenge, så nå gleder vi oss stort til å få vise fram det nye uteområdet, forteller gründer og daglig leder Ann Kristin Angelsen til spjelkavika.no.

Aller helst ville hun dekt over området for så å overraske alle med det nye uteområdet som nå tar form like nordvest for selve Barnas Lekeland.

-Jo, men å dekke over er jo ikke så lett da, så en ser jo at ting kommer opp. Og til nå har vi fått opp ei stor borg barna kan klatre i. Og mer skal monteres opp og stå ferdig nå i løpet av august, forteller hun.

 

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er stikkordene for Barnas Lekeland når de nå utvikler et 12,5 mål stort område med masse moro og aktivitet.

(Saken fortsetter under bildet):

lekeland02

MASSE MORO:  Taubane og klatrestativer i forskjellige størrelser og valører skal opp på området, og venter på å bli montert.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Vi bygger ut litt trinnvis, og det kommer soner tilpasset ulike alderstrinn. Blant annet taubane og ulike klatreelement og installasjoner som skal fremme fysisk aktivitet, forteller hun.

På samme måte som Barnas Lekeland innendørs, vil de besøkende betale inngang og får tilbringe så lang tid de vil på området.

 

Godt sommerbesøk

-Det er jo sommer og uvanlig godt vær. Hvordan har sommeren vært hos dere?

-Faktisk veldig bra. Det vi ser er jo at når det blir veldig mye godt og varmt vær så kan enkelte bli litt lei, og kanskje ønsker å gjøre noe annet. Da er vi en god løsning. I tillegg ser vi at det kommer tilreisende fra regionen ellers, samt en god del turister. Og du vet, italienere på tur til Norge reiser ikke etter sola.

-Nå gleder vi oss til å vise fram alt det nye. Og et stort pluss er det jo at kommunen nå sørger for flott vei og gangsti i området. Dette blir bra, forteller Ann Kristin Angelsen.