maletorget05

BESTILLE TIME?   Anne Mette Thu har utvidet både varetilbudet og servicetilbudet til kundene. Nå kan du også bestille time. - Det tar jo litt tid å bestemme seg for fargesammensetning, gardiner og tapeter. Nå kan du komme å gjøre det uten tidsstress, sier hun. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Som å hoppe etter Wirkola

-Jeg lærer noe nytt hver dag. Å ta over etter kunnskapsrike Knut Istad er som å hoppe etter Wirkola, sier Anne Mette Thu.

 


byline friwal                                7.august 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NÆRINGSLIV: I april tok Anne Mette Thu over Malertorget ved Spjelkavikkrysset, siden har hun jobbet iherdig for å skape om butikken slik hun vil ha den.

 

facebookknapp

 

Øredobber

-Kombinasjonen øredobber og maling er vel kanskje ikke det første folk tenker når de kommer inn i en fargehandel, men vi har altså øredobber også, flotte øredobber i keramikk, smiler den nye eieren av den tradisjonsrike butikken, før hun understreker:

-Men det er som fargehandel vi har fokuset vårt.


(Saken fortsetter under bildet):

maletorget03

ØREDOBBER:  Også flotte øredobber får du kjøpt hos Malertorget. De er med i varegruppen fra Kvist porselen som også inneholder vaser, skåler og andre flotte gjenstander.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Anne Mette er interiørkonsulent av utdannelse, og for henne har det vært naturlig å utvide butikken også innen det segmentet.

-Øredobbene følger med i en kolleksjon fra Kvist porselenstudio. De lager også noen flotte krukker, vaser og skåler vi selger. For jeg synes det er greit å ha litt ting og tang ut over det som vanligvis er å finne i en fargehandel.

-Litt mer interiør?

-Ja. Interiørartikler og tekstiler, men som sagt så er vi jo en fargehandel. Utfordringen er imidlertid at det er litt sesongbetont med maling og farger. Med disse produktene har vi enda mer å tilby, og noe flott å ha noe å selge før jul også, sier hun.

 

Hopper etter Wirkola

De er til sammen tre personer i butikken. Anne Mette har med seg en ansatt over fra de tidligere eierne, samt at sønnen er engasjert i butikken. Anne Mette selv er ingen novise i faget.

Hun har jobbet hos Fylling Farge på Vaderøya hvor hun kommer fra, samt hos Karisma interiør i byen.

 

-Jeg lærer jo av kundene. Spesielt disse som har prøvd og feila opp gjennom åra. Det er lærdom en ikke får på et kurs, men av mange års erfaring. Jeg lærer noe nytt hver dag.

-Og så er det jo slik at Knut begynte allerede i 1984, her i huset i 1989, så han er enormt kunnskapsrik. Det er litt som å hoppe etter Wirkola.


(Saken fortsetter under bildet):

maletorget06

FARGEHANDLER:  -Malertorget Fargerike er en fargehandel, selv om vi har utvidet med varer innen interiør, forteller den nye eieren Anne Mette Thu til spjelkavika.no
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Timebestilling

Anne Mette er ikke helt ferdig med butikken enda. Og planene hun har realiseres når hun går.

 

-Jeg skal blant annet ha inn belysning, som også blir et tilbud til kundene, sier Anne Mette som slett ikke går av veien for å jobbe utenom stengetid.

-Det jo slik at å bestemme seg for fargevalg, tapeter eller gardiner som skal måles opp tar tid. Derfor åpner jeg nå for at kundene faktisk kan bestille time utenfor stengetid. Da får de fred og ro til å bruke tiden de trenger, forteller hun.

 

Frykter ikke Moa

-Dere har nå holdt på en del uker. Går det bra?

-Ja, det vil jeg si. Butikken er jo ikke ny, og vi har mange faste kunder som har blitt med over etter at Knut Istad ga seg. Det setter vi pris på.

 

Anne Mette er ukuelig optimist, og hun har stor tro på nærbutikken og frykter ikke Moa og den enorme utbyggingen som skjer et steinkast unna henne.

-Nei, jeg gjør ikke det. Folk vil ha service, og ikke minst enkel tilgang. Her stopper de rett utenfor døra og kommer inn for å få det de skal ha. Enkelt og greit.

 

-Men samtidig må jeg være ærlig og si at Fargerike er en stor kjede. Og en er avhengig å ha en kjede i ryggen om en skal få det til, forteller Anne Mette Thu til spjelkavika.no.