vannsak 04

OVERVELDENDE MANGE:   Leder i aksjonen «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen», Helga Krogsæter Ytrebø ble overveldet etter oppmøtet. Over 300 mennesker dannet et menneskegjerde hånd i hånd der anlegget er planlagt. Det synliggjorde det enorme inngrepet et anlegg vil bety i friarealet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Viste størrelsen

-Over all forventning, sa Helga Krogsæter Ytrebø.


byline friwal                                19.mai 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: De kom i flokk og følge for å vise sin motstand mot at vannbehandlingsanlegget legges i Fremmerholen, og de fleste ble sjokkert.

facebookknapp

 

Stor inngripen

For mot nord vil det bli en vegg på over ni meter, noe aksjonsgruppa i facebook-aksjonen «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» arrangerte onsdag kveld.

Og ikke nok med det. En lift viste hvor høyt 13 meter egentlig er, noe anlegget vil bli i høyde mot sør.

I tillegg stilte de over 300 frammøtte seg hånd i hånd i det oppmålte området som vil bli berørt. Det synliggjorde for alle at dette ikke er snakk om et lite anlegg, men en stor inngripen i et friområde.


(Saken fortsetter under bildet):

vannsak 02

LAGET GJERDE:  Så stort blir anlegget, vist av mennesker som står hånd i hånd på det aktuelle området i friarealet i Fremmerholen.
Foto: «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen»


Vil lage park

-Vi vil, sammen med Lillevannets Venner anlegge en fin park her, og bruke området mer, ikke mindre, sa leder for «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen», Helga Krogsæter Ytrebø til alle de frammøtte.

27.september skal politikerne møtes for å avgjøre saken. Og de vil da stå ovenfor tre alternativer.

 

Vi sendte direkte fra aksjonen på Facebook.

 

Det ene er plassering i Fremmerholen, som også er rådmannens innstilling, plassering i Holsfjellet, eller en utredning om Rødset.

Poenget for alle som ikke ønsker plassering i Fremmerholen må være at det alternativet uansett legges død.

Og med god mediedekning skulle en tro at også politikerne har fått med seg både motstanden og dimensjonene det er snakk om.