ap 01

NEI TIL FREMMERHOLEN:   Gruppeleder i Arbeiderpartiets bystyregruppe, Svein-Rune Johannssen sier Ap og flertallskoalisjonen på torsdag vil legge alternativet med å legge vannbehandlingsanlegget i Fremmerholen dødt. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


AP: Nei til Fremmerholen

Foreslår å legge hele alternativet dødt, og får troligflertall.


byline friwal                                24.september 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Når Arbeiderpartiets bystyregruppe i kveld bestemte seg for å fremme forslag om å legge alternativet om vannbehandlingsanlegget i Fremmerholen dødt, så får de trolig flertall for dette.

facebookknapp

 

Trolig flertall

For i kveld hadde flere av partiene sine gruppemøter i forkant av torsdagens bystyremøte der saken om vannbehandlingsanlegget skal opp.

Flere representanter i Arbeiderpartiets gruppe har jobbet hardt for at anlegget ikke skal legges i Fremmerholen, og i kveld ble de hørt.

Med seg har de flertallskoalisjonen med SV, Miljøpartiet de Grønne, og trolig også KrF.

-Jeg kan bekrefte at vi i SV og også Mpdg går for forslaget om å legge forslaget om Fremmerholen dødt, sier SV`s Anders Lindbeck til spjelkavika.no sent mandag kveld.

Arbeiderpartiets gruppeleder, Svein-Rune Johannessen la fram alternativene partiet skulle stemme for, og primært ønsker partiet å legge anlegget i Holsfjellet, men går for en utredning av Rødset.

Dette fordi partiet ikke ønsker å dytte en høyere regning over på innbyggerne enn høyst nødvendig. Da bør Rødset-alternativet utredes, mener partiet.

 

Fantastisk

-Dette er jo fantastisk, sier Grethe Loe til spjelkavika.no.

Det er hun, som sammen med Helga Krogsæter Ytrebø satt i gang aksjonen ”Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen”, og det påfølgende innbyggerinitiativet som fikk hele saken opp på sakskartet til politikerne på nytt.

-Det er kjekt at de nå samlet går inn for å legge Fremmerhol-alternativet dødt. Jeg føler at vi, med vårt innbyggerinitiativ, har klart å belyse saken på en god måte, og nådd frem med våre argumenter.

Dette er vi veldig fornøyd med, sier hun.


(Saken fortsetter under bildet):

helga grethe

FANTASTISK:  Helga Krogsæther Ytrebø (t.v) og Grethe Loe står bak  aksjonen «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» gleder seg over nyheten. -Dette er jo fantastisk, og viser at det nytter, sier Loe til spjelkavika.no. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Ønsker Holsfjellet

-Torsdag vil vi fremme et forslag om å legge Fremmerholen død, og støtter samtidig utredning av Rødset.

Vår bystyregruppe er nok mest opptatt av Holsfjellet med tanke på vannkilden og beskyttelse av vannkilden og sikre den som objekt, men vi må få på plass kostnadssiden også, for det er jo tross alt innbyggerne som skal betale dette. Og når vi summerer alle kommunale avgifter så blir det ganske mye. Så alternativet med Rødset må utredes.

-Fremmerholen er imidlertid tatt ut, sier Svein-Rune Johannessen (Ap) til spjelkavika.no.

 

-Er alle partiene i koalisjonen med på dette?

-Jeg vil tro det. I alle fall SV og Mpdg, men KrF var jo i formannskapet klar på at Fremmerholen ikke var et alternativ for dem. Der gikk de for å få utredet Rødset, så i lys av det så tror jeg de vil gå for dette, sier Johannessen, og forklarer at han ikke har fått snakket med ledelsen i KrF.

 

Koalisjon

Arbeiderpartiets 18 representanter i bystyret vil med de til samme 25 representantene i flertallskoalisjonen nok gå for forslaget. Muligens følger andre representanter eller hele partigrupper etter.

Politikerne har forslaget til Frp og Ålesundslista på bordet fra før, om å utrede Rødset, men dette forslaget fremmer ikke å legge forslaget om Fremmerholen dødt, kun å få utredet Rødset.

Hva disse to partiene gjør når Ap og samarbeidspartiene nå kommer med sitt forslag får vi vite i bystyret på torsdag.

Rådmannens innstilling på Fremmerholen vil dermed etter all sannsynlighet falle, og både «Lillevannets venner», aksjonen «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» og andre brukere av friarealet kan nå trolig senke skuldrene.

 

-Om noen foreslår Holsfjellet, og legge også utredningen om Rødset død. Hva gjør dere da?

-Holsfjellet er jo absolutt et alternativ for oss, men det vil forundre meg stort om FrP, Høyre eller Ålesundslista vil gjøre det, for er det noen som har snakket om ikke å belaste innbyggerne for gebyrer, så vil de jo slå kontra for akkurat det, og det blir litt rart, sier Svein-Rune Johannessen.