dale vannsak02

STEMMER MED AP:   Kirsti Dale i Senterpartiet vil i bystyremøtet stemme for Ap sitt forslag om å droppe Fremmeholen som alternativ. . Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Nå må de få fred

Kirsti Dale (Sp) vil gå for Arbeiderpartiets forslag og kan bli tungen på vektskåla.

 

 


byline friwal                                26.september 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Mandag bestemte Arbeiderpartiets bystyregruppe å droppe Fremmerholen som et alternativ for nytt vannbehandlingsanlegg. Men usikkerheten råder.

facebookknapp

 

-Nå må de få fred

Vi har forsøkt oss på en liten opptelling på det vi vet, og et av de usikre momentene var nettopp Kirsti Dale i Senterpartiet. Men når vi snakket med henne onsdag kveld var hun krystallklar i hva hun akter å gjøre.

-Legge Fremmerholen død, selvfølgelig, sier bystyrerepresentanten kontant.

Og der de fleste kanskje ser kroner og ører først og fremst, er det de menneskelige faktorene Dale kommer med.

-Nå må folk i Fremmerholen få fred. Dette er folk som har kjempa lenge mot å få dette vannbehandlingsanlegget rett opp i nærmiljøet sitt. Nå med dette forslaget ser det endelig ut som at de skal få fred. Da må vi få et flertall for å en gang for alle legge Fremmerholalternativet dødt. Det kan vi gjøre i bystyret i morgen, sier hun.

 

Ser lysere ut

Spjelkavika.no har ikke fått tak i alle gruppelederne for å sette opp et sannsynlig scenario for hva som vil skje på bystyremøtet klokken 17.00 i morgen. Men noe har vi, og det ser stadig lysere ut for motstanderne av å plassere anlegget i Fremmerholen.

Ålesund bystyre har 49 representanter, og for å oppnå flertall må en ha 25 stemmer.


(Saken fortsetter under bildet):

 

dale vannsak03

 

FORSLAGSSTILLER:  Gruppeleder i Ap, Svein-Rune Johannessen blir ikke selv på møtet i morgen, men la i sitt partis gruppemøte fram forslaget om å droppe Fremmerholen som alternativ. Nå kan forslaget få flertall.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Da gruppeleder for Arbeiderpartiet, Svein-Rune Johannessen (bildet) la fram forslag for partiets gruppe, ble det klart at partiets 18.kandidater vil stemme for å utrede Rødset som alternativ, men å begrave Fremmerholen som alternativ.

Anders Lindbeck (SV) og Jarle Hauge Steffensen (Mpdg), som begge har en representant hver, vil begge stemme for Ap sitt forslag.

Kristelig Folkeparti har fem representanter i bystyret. Disse partiene utgjør koalisjonen som har flertall, men usikkerheten ligger hos KrF der kun tre var på partiets gruppemøte.

 

Regnestykket

Vi har forsøkt å nå partiledelsen i kveld, uten hell, men til media sier Rigmor Andersen Eide (KrF) at de er enig med Arbeiderpartiet og vil utrede Rødset, men vrake Fremmerholen som alternativ. Spørsmålet er hva de to som ikke var på dette møtet vil gjøre.

Med Ap 18 + SV 1 + Mpdg 1 + Krf 3 har forslaget så langt 23 stemmer, men mangler to, men med Kirsti Dales klare tale er vi oppe i 24 for å droppe Fremmerholen.

Og når vi samtidig tar med Venstre sine to representanter, som klart har sagt at de går for å skrinlegge Fremmerholen, vil forslaget trolig få 26 stemmer og blir vedtatt.

Hva Sp sin siste representant vil gjøre, og om noen av representantene fra Høyre, FrP eller Ålesundslista vil stemme for Ap sitt forslag gjenstår å se.


(Saken fortsetter under bildet):

helga grethe

MØT OPP:  Helga Krogsæter Ytrebø (t.v) og Grethe Loe i «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» oppfordrer folk til å møte opp og vise seg for politikerne i bystyresalen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Møt opp!

Sjansene for at Ap sitt forslag vil vinne fram er dermed betraktelig sterkere enn noen medier har hevdet.

Samtidig legger ikke «Nei til vannbehandlingsanlegg i Fremmerholen» helt ned parolene, for de vet så inderlig at ikke noe er avgjort før stemmene er talt opp, og derfor oppfordrer de folk til å møte opp i bystyresalen når ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) klubber i gang møtet klokken 17.00.

”Håper mange har mulighet til å stille i bystyresalen i morgen, torsdag kl. 17.00! Da blir det avgjort om man vil legge Fremmerhol-alternativet dødt en gang for alle”, skriver Grethe Loe på aksjonens facebookside.