amfibygg05

300 KVADRAT:   Fortsatt er Vinterhagen preget av byggearbeid, men skal stå klart til åpningen 1.november. Men det blir uten mulighet til å skjenke alkohol. Det er ekteparet Jan Erik Waksvik (t.v) og Wibekke Østrem Waksvik (t.h) som er innehavere av det nye spisestedet. Her sammen med senterleder Anne Mari Rødal Kleppe. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Fikk skjenke-nei

Vinterhagen må åpne uten alkoholskjenking.


byline friwal                                22.oktober 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Helse- og velferdsutvalget sa i kveld nei til å gi spisestedet Vinterhagen skjenkebevilgning.

 

facebookknapp

 

Vil vurdere anke

Det er ekteparet Jan Erik Waksvik og Wibekke Østrem Waksvik som er innehaver av det nye spisestedet som vil ha tilhold i 1.etasje på det nye bygget til Amfi Moa.

Spisestedet er på totalt 300 kvadrat og det er søkt om skjenkebevilling for 120 stoler inne og 60 stoler i uteserveringen.

 

Ekteparet har fra før spisestedet Spisestua hos Amfi Moa nord. Også der ble det stor debatt om skjenkebevillingen, men spisestedet har i dag alle rettigheter.

-Vi vil nå først se sakspapirene fra behandlingen før vi vil konkludere om vi skal anke til fylkesmannen eller ikke, sier Jan Erik Waksvik til spjelkavika.no.


(Saken fortsetter under bildet):

skjenkesak 02

SA NEI:  Helse- og velferdsutvalget i Ålesund sa nei til skjenking hos Vinterhagen i nybygget til Amfi Moa.
Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Inngang i senteret

Seks mot ni stemmer i Helse- og velferdsutvalget var avgjørende for avslaget, og skal blant annet ha sin årsak i at Vinterhagen har direkte inngang inn i kjøpesenteret.

Vinterhagen har en ankemulighet til fylkesmannen, om de ønsker det. Og de ser flere argumenter for at fylkesmannen bør se på saken. 17.september ga utvalget skjenkebevilgning til O`Learys i samme bygg.

Rett nok fikk O`Learys en begrensning, der politikerne krevde skjerming til spillarealene, men restauranten kan skjenke alkohol i andre deler av lokalet hele åpningstiden. Denne, og noen andre eksempler vil nok få innehaverne Østrem Waksvik til å i alle fall vurdere en anke.

-Ja. For om det er slik at direkte inngang til senteret skal bety avslag så er det jo det samme for Peppes Pizza i Amfi Moa Gård og Egon i Storsenteret i byen, sier Jan Erik Waksvik.