UBEHAGELIG: Siv Ulla er en av initiativtakerne til den vellykkede fakkelaksjonen ved sykehuset mandag kveld. Men vel hjemme fikk hennes sønn på elleve år en hatmelding etter at han hadde lagt seg. Meldingen var rettet mot mamma Siv, som i en artikkel i Sunnmørsposten får skylden for at Sylvi Listhaug (FrP) ikke fikk tale ved arrangementet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


-Skam deg og våkn opp!!!

Det skriver mannen på en SMS til AP-politikerens sønn på elleve år.

 


byline friwal   21.januar 2019


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Leder i Ålesund Arbeiderparti, Siv Katrin Ulla er blant initiativtakerne til mandagens fakkelaksjon mot kutt i helseforetaket. Etterspillet ble mindre hyggelig for småbarnsmoren.

 

facebookknapp

 

Stort oppmøte

Anslagsvis 1.500 mennesker møtte til aksjonen ved barneavdelingen på sykehuset, der flere framtredende lokale politikere, fagforeningsledere, representanter fra næringslivet og elevorganisasjoner talte.

Initiativet ble godt mottatt, og lønnet med stort oppmøte. For havet av fakler lyste godt opp på sykehusområdet.

(Saken fortsetter under bildet):

FOLKEHAV: De som mener de er gode til å telle mennesker i store forsamlinger mener det møtte rundt 1.500 mennesker til fakkelaksjonen.
Foto: ALEKSANDER T. ERIKSEN / Spjelkavika.no

Hatmelding på senga

Vel hjemme var det sengetid for lokalpolitikerens barn. Og sønnen på 11 år hadde lagt seg da en for ham fremmed mann sendte en SMS rettet mot moren.

Slik lyder SMS-meldingen elleveåringen fikk:

”Vær så snill å trekk deg fra politikken !!!! Vi har visst at du har vært dom før, men i dag beviste du det for alle. Har alltid stemt Arbeiderpartiet, men det kommer aldri til å skje igjen. I dag har du virkelig DRETE DEG UT !!!!! Skam deg og vokn opp!!!”

Siv Katrin Ulla er klar over at meldingen er rettet til henne, og hun er ikke i tvil om årsaken.

 

Tok ikke inn Listhaug

-Dette kommer etter at Sunnmørsposten hadde en sak der det ble sagt at jeg nektet Sylvi Listhaug å tale på arrangementet. Dette har tydeligvis falt Listhaugs tilhengere tungt for brystet. Det kan en se i kommentarfeltene har jeg hørt. Selv styrer jeg unna og leser det ikke.

-Hvorfor fikk ikke Sylvi Listhaug tale?

-Forespørselen kom svært seint, via en ansatt i Frp på Stortinget. Den kom rett før helga. Da var talelista full, og det var flere andre enn bare Listhaug som fikk beskjed om at vi ikke kunne utvide den nå, forteller Ulla til spjelkavika.no.

 

 SE BILDENE FRA AKSJONEN NEDERST I SAKEN

 

Er ikke i tvil

-Bakgrunnen for denne SMS-meldingen er uten tvil med tanke på at det ikke ble ryddet plass for Listhaug. Men å gjøre dette så seint ville vært urettferdig mot andre i talerkøa, sier hun.

-Avgjørelsen om ikke å ta Listhaug inn foran andre som ville tale var ikke min alene, men ser jo at det er meg vreden kommer over.

 

Ubehagelig

-Du har altså en elleveåring som mottar en slik melding etter at han har lagt seg. Hva tenker du rundt dette?

-Det er både ubehagelig og trist. Barna mine er ikke så gamle, så jeg har deres telefoner registrert på meg. Denne avsenderen har plukket et av dem og sendt meldingen. Og jeg synes ikke det er greit.

-Sønnen min er både glad i og stolt av moren sin, og engasjementet jeg har. Så for han er dette tungt. Og han skal slippe å oppleve slikt.

Jeg har, på grunn av oppslaget rundt Listhaugs ønske om å delta, forberedt ham på at dette kan føre til at noen kan si stygge ting. For eksempel på skolen. Han kjente godt til aksjonen i dag, og synes det er fint å engasjere seg. Og han er ofte med meg på det som engasjerer meg, sier hun.

Nettavisen spjelkavika.no kjenner identiteten til avsenderen, men han har ikke svart på henvendelsene.

Mannen er hjemmehørende i Ålesund sentrum.

 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA FAKKELMARKERINGEN

fakkelmarkering_01
fakkelmarkering_02
fakkelmarkering_04
fakkelmarkering_05
fakkelmarkering_06
fakkelmarkering_07
fakkelmarkering_08
fakkelmarkering_09
fakkelmarkering_10
fakkelmarkering_11
fakkelmarkering_12
fakkelmarkering_13
fakkelmarkering_14
fakkelmarkering_15
fakkelmarkering_16
fakkelmarkering_17
fakkelmarkering_18
fakkelmarkering_19
fakkelmarkering_20
fakkelmarkering_21
fakkelmarkering_22
fakkelmarkering_23
fakkelmarkering_24
01/23 
start stop bwd fwd

BILDENE: Her kan du se bilder fra fakkelaksjonen ..... Foto: ALEKSANDER T. ERIKSEN OG FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no