AKEDAGEN: Her kan du se vår videoreportasje fra den store akedagen ved Turheisa. Video: MAGNUS BRAUTE - JOHANNES WALDERHAUG - FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Dette var moro

Mange vil ha ny akedag etter suksessen der flere hundre møtte til aking og moro.

 

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN OG VIDEO OVER.

 


byline friwal  3.februar 2019


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER:  En lørdagskveld ble brukt for å fortelle folk at det skulle arrangeres akedag ved Turheisa, og responsen var formidabel.

facebookknapp

 

Spontant

Denne avisa, Spjelkavika.no er litt annerledes enn andre aviser. For i tillegg til å dekke nyheter og lage reportasjer, så er vi genuint opptatt av at det skal være godt å bo i Spjelkavika og i indre bydel. At det skal være et pulserende nærmiljø der det skjer saker og ting.

Samtidig øker antallet lesere jevnt og trutt, og det siste tilskuddet på stammen er selvbetjeningssiden på facebook; ”Det skjer i indre bydel”.

Nå ønsket vi å prøve ut om vi via disse kanalene, samt deling folk imellom førte til at et spontant arrangement av denne typen slo an, og at folk fikk vite om det.

For sant skal sies, her i vårt område er ikke lange værmeldinger særlig å stole på.

Og gjett om folk delte seg imellom. For allerede halv tolv, en halvtime før sveletakka var varm, så var det allerede mange barn og voksne i den nypreppa bakken.


(Saken fortsetter under bildet):

RØDE KORS: Spjelkavik Røde kors stilte opp på akedagen. Her representert ved Thomas Ystenes og Silje Hadland.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Lørdagskvelden

Lørdagen gikk med til prepping av bakken for løypegeneral Glenn Struck.

Vi satte i gang det som skulle til for å varsle folk, og foreldre i Spjelkavik skolekorps satte i gang planlegging av lyd, produksjon av vaffel- og svelerøre, og vi fikk med Myrstad Mathus på vår litt ville idé.

Heldigvis ville Spjelkavik skolekorps være med som arrangør, og da var det hele plutselig i svært trygge og rutinerte hender.


(Saken fortsetter under bildet):

RUTINERT SKOLEKORPS: Når en får Spjelkavik skolekorps med som arrangør, ja da vet en at alt er i rutinerte og trygge hender. Her er de i full sving med servering og steking av vafler og sveler.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Festdag

Det ble en festdag med masse moro, røde kinn, litt snørr og kalde tær, men bedre oss så gøy.

Iveren etter de flotte premiene fra Myrstad var stor.

Vi delte opp i tre klasser.

Den første med barn fra null og opp til 4. klasse. Den andre fra fjerde klasse og ut ungdomsskolen, og den siste med voksne.

Og når målet var så enkelt som å komme først i mål, ja så ble farta enorm på de aller raskeste.

 

Ny akedag?

Så var det dette med gjentagelse da.

For vi stikker ikke under en stol at mange hadde lagt planer for dagen og derfor ikke kunne delta. Mange av disse har kontaktet oss med et eneste spørsmål:

Når er neste akedag?

Og akkurat den kan kommer raskere enn vi tror. For også hos arrangørene frister dette til gjentakelse. Så følg med på Spjelkavika.no og på ”Det skjer i indre bydel”.

Og det fine er at alle som vil kan ta i et tak, slik menge gjorde denne gangen.

 

Snøen ligger også fortsatt, og Glenn Struck dro søndag ettermiddag opp og tråkket flere kilometer med turløyper for de som vil ut. Om du vil se hvor han (og alle andre turløyper i landet) har preparert løyper, så finner du det på www.loyper.net.

 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA AKEDAGEN

akedagen01
akedagen02
akedagen03
akedagen04
akedagen05
akedagen06
akedagen07
akedagen08
akedagen09
akedagen10
akedagen11
akedagen12
akedagen13
akedagen14
akedagen15
akedagen16
01/16 
start stop bwd fwd

BILDENE: Her kan du se bilder fra den store akedagen ved Turheisa ..... Foto: MARIA WAHL OG FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no