TOMTA: Slik ser IKEA-tomta nord for Spjelkavik kyrkje ut, og slik vil den forbli til Ålesund kommune bestemmer seg for hva den skal brukes til.  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Snipp snapp snute

Så var IKEA ute.

 


byline friwal

26.februar 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Det er tolv år siden mange håpefulle begynte å øyne håp om å kunne vandre rundt i et IKEA-varehus i Ålesund, eller på Skodje.

 

Initiativ

Den gang var det ordfører Arve Tonning (H) og Ålesund kommune som tok initiativ og inviterte den svenske møbelgiganten til Ålesund.

Daværende ordfører i Skodje, Terje Vadset (Frp) kastet seg på og ville ha varehuset til det da nyregulerte handelsområdet på Digerneset.

Ja til og med en folkeaksjon ble kjørt i gang av ildsjeler som så sitt snitt til rimelige møbler og svenske kjøttbullar.

 

Kjøper tilbake

Så ble det tomtekjøp og planer hos IKEA, men omstendigheter gjorde at kjeden ventet lenge og vel med å ta i bruk tomta, som i mellomtiden ble brukt til parkering, tivoli og sirkus.

Nå er siste spiker i kista slått inn. IKEA dropper både Ålesund, Vestby, Tromsø og Danebu.

Det opplyste direktøren for IKEA i Norge, Clare Rodgers på en presse konferanse i formiddag.

Ålesund kommune har sterkt signalisert at de ønsker å benytte seg av gjenkjøpsretten av tomten, som er lokalisert nord for Spjelkavik kyrkje.