KYLLINGSPYD: Sammen med Noah og Sara kunne Fride (t.v) og Aurora fra kokkeleringsgruppa til klasse 9B bli kåret som vinnere av kokkekampen på Spjelkavik ungdomsskole. Seiersoppskriften var kyllingspyd med advokadokrem, samt både friterte og ovnsbakte løkringer. Foto: LARS FLEM ÅKRE


Kyllingspyd ga full klaff

Mye god mat har blitt laget på Spjelkavik ungdomsskole denne våren. I dag ble kokkekamp-vinnerne kåret.

 

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

 


byline friwal

FOTO: LARS FLEM ÅKRE

4.mai 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | UTDANNING: Elevene i niende klassetrinn på skolen har nemlig laget velsmakende retter på løpende bånd i det siste. Årsaken? Kokkekamp.

 

Kvalifisering

Jo, at elevene ved Spjelkavik ungdomsskole liker å konkurrere er noe vi vet fra det årlige Spjelkavik Grand Prix i februar.

Denne våren er det mat de har konkurrert om.

-I faget mat og helse har skolen denne våren gjennomført en intern kokkekamp for elevene på niende klassetrinn, forteller faglærer i mat og helse, Lars Flem Åkre til spjelkavika.no.

 

 

Kyndige dommere

-To lag fra hver av de sju klassene på trinnet har kvalifisert seg til finalen gjennom en innledende konkurranse, forteller han.

Og som dommere fikk skolen inn fagfolk.

-Ja. Da hentet vi inn ekspertise fra Borgund videregående skole som stilte med tre dommere fra VG2 kokk og servitør. De fikk smake seg gjennom tolv smakfulle retter av både kylling, laks og torsk.

 

-Og menyene laget elevene selv. I tillegg har de stått for bestillingslister og all planlegging og gjennomføring av konkurransen, sier Åkre, som i dag endelig kunne avsløre hvem som gikk av med seieren.


(Saken fortsetter under bildet):

FAGDOMMERNE: Studenter ved kokk- og servitør ved Borgund videregående var fagdommere da Spjelkavik ungdomsskole arrangerte finale i kokkekamp. Ida Iren Vike (f.v), Kevin Johnsen og Salah Jafri er alle tre studenter på VG2, og sørget for god dømming i finalen.
Foto: LARS FLEM ÅKRE


9B og kyllingspyd

-Det var klasse 9B som stakk av med seiren for beste forrett og hovedrett, sier han.

Som kjent så er jo ”Kokkekamp” en TV-serie. Et tema 9B framførte under Spjelkavika Grand Prix i februar. Da gikk det ikke så bra på resultattavla, ettersom det ble en 17.plass.

Derfor smakte det nok litt ekstra godt på alle måter å vinne fredagens kokkekamp.

Vi gratulerer.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA KOKKEKAMPEN

kokkekamp01
kokkekamp02
kokkekamp03
kokkekamp04
kokkekamp05
kokkekamp06
kokkekamp07
kokkekamp08
kokkekamp09
kokkekamp10
kokkekamp11
01/11 
start stop bwd fwd

BILDENE: Her kan du se et utvalg bilder fra finalen i kokkekampen. Foto: LARS FLEM ÅKRE