TETT PÅ BAKKEN: Redningsfolk fra Sunnmøre alpine redningsgruppe ble firt ned fra redningshelikopteret. Noen med svært lav bakkeklaring, som på bildet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Egnet sted

330-skvadronen og fjellredningsgruppa har "funnet" Rambjøra.

 

 


byline friwal

8.mai 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: For andre gang på to år øver 330-skvadronen fra Ørland i Rambjøra. Det begynte med tåke på Valderøya.

 

"Fant" Rambjøra

-Vi skulle egentlig øvd på Valderøya, men på grunn av fare for tett tåke så ble det Spjelkavikfjellet og Rambjøra, sa Kristian Sørensen i Sunnmøre alpine redningsgruppe til Spjelkavika.no i fjor.

 

Kun øvelse

For den alpine redningsgruppa er med i øvelsen. Det kan operasjonssentralen i politiet opplyse om, og samtidig bekrefte at det er en øvelse, og ikke en alvorlig ulykke folk i Spjelkavika er vitner til.

Og Rambjøra, med sin loddrette fjellvegg har tydeligvis falt i smak for 330-skvadronen og den alpine redningsgruppa.

Og litt action er det jo, noe som merkes godt på alle meldinger Spjelkavika.no har fått inn i løpet av dagen.

 

Skaper oppmerksomhet

Basen til redningsfolkene og det store SeaKing helikopteret var i år som i fjor, på tomta øst for kunstgressbanen til Spjelkavik IL, der det normalt bedrives flyvning med modellfly og helikoptre.

Den store SeaKing-maskinen var altså i en helt annen målestokk enn det som normalt flys i lufta over tomta, noe som selvfølgelig tiltrakk seg en god del oppmerksomhet.

 

Her kan du se film fra øvelsen i fjor

 

SeaKing-maskinen gjorde rekognosering i området, før de slapp ned flere medlemmer av den alpine redningsgruppa på toppen av Rambjøra.


(Saken fortsetter under bildet):

TOK SEG EN TUR: Etter at den alpine redningsgruppa hadde blitt satt av på toppen av Rambjøra, tok SeaKing-helikopteret seg en tur, før det senere returnerte for å hente dem ned igjen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Etter å ha sluppet av redningsfolkene, som firte seg ned i line, dro helikopteret bort fra stedet, men kom tilbake nå i kveld for å redde ut den ”forulykkede” og medlemmene av redningsgruppa.