DETTE BLIR BRA:   Praphatsorn, eller Petty som hun kalles, gleder seg til å åpne "Mi-Ma" i Mittetparken. -Får vi opp noen benker, bord og lys så skal det bli veldig bra her. Jeg elsker parken, sier hun til Spjelkavika.no. Og lørdag er det åpning. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


-Jeg elsker parken!

Praphatsorn, eller Petty blant kjente, gleder seg til å selge thaimat i Mittetparken.


byline friwal

21.juni 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER:   -Med noen benker, bord og litt lys så skal dette bli veldig bra, sier Petty til Spjelkavika.no.

Nå er hun og moren Saweewan klar for å servere eksotiske og velsmakende retter fra parken midt i Spjelkavik sentrum.

 

Måtte stenge

Men reisen dit har ikke vært bare enkel for den unge nyutdannede kokken fra Myrabakken.

Nylig utdannet kokk ville Petty fullføre drømmen om å selge thaimat fra egen vogn.

Med seg på laget fikk hun sin egen mor, og sammen investerte sparepengene sine i matvogna som de ga navnet ”Mi-Ma”.

1.mars åpnet de luka for første gang, og siden har spjelkavikfolket bare ønsket mer mat fra Petty og mora, men en klage fra naboene gjorde at Petty måtte stenge matsalget og ta vogna med hjem etter noen få dager i drift. Stengingen medførte tøffe økonomiske tap for de to.

Imidlertid kom hotelldirektør Kari Janne Myklebust ved Thon hotel Baronen på banen.

Eierselskapet Norlandia Eiendom eier nemlig Mittetparken, og dit ville Myklebust at vogna til Petty skulle få stå.


(Saken fortsetter under bildet):

OPP MED LUKA: Lørdag skal det skje. Da åpner Petty og moren Saweewan igjen luka til thaimat-vogna "Mi-Ma", nå fra Mittetparken. Her fra før de måtte stenge matvogna.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Har vært tøft

Så langt så greit, men nå måtte Petty gå flere runder med kommunen og Arbeidstilsynet, samt sørge for tillatelse fra naboene.

Og til tross for at kommunen lovde å behandle saken raskt, er det først nå på lørdag Petty om mora kan åpne ”Mi-Ma” igjen, og det til et spjelkavikfolk som for alvor har fått smaken på den gode maten.

Svært mange eposter til Spjelkavika.no, med spørsmål om hvor det blir av matvogna, viser at maten til Petty og Saweewan virkelig har slått an.

-Jeg skal innrømme at det har vært ganske tøft for oss. Men nå som vi får begynne på igjen håper vi på at det skal bli bra. Nå er vi i full gang med å forberede åpningen på lørdag, forteller Petty optimistisk.

 

-Elsker parken!

-Men hva synes du om den nye plassen?

-Jeg elsker denne parken, og synes vi har fått en kjempefin plass med åpningen inn mot parken, men samtidig nært parkeringsplassen til hotellet. Det gjør at folk kan komme lett til oss, forteller Petty som ønsker å skape det trivelig i en park som formelig roper etter å bli brukt.

-Jeg tror vi kan lage det trivelig her med benker og lys. Og pappa skal hjelpe til med å lage en fin platting. Nå gleder vi oss til å åpne, forteller hun.

Spjelkavika.no vet om mange som gleder seg til å smake. Kanskje skal vi begynne å gjøre noe vi "vikafolk" ikke har hatt for vane å gjøre? Bruke Mittetparken, spise god mat, lytte til elva og dra inn stemningen fra flotte Spjelkavika?

Og nå er Petty på plass med "Mi-Ma". Oppfordringen er gitt.