LAGER VEI: Primus motor Glenn Struck har startet dugnadsaksjon slik at flere skal kunne komme seg på fjellet. Allerede er store deler av turløypa fra heishuset til Turheisa og opp til toppen ferdigstilt med en godt fremkommelig sti/vei. Noen få hundre meter gjenstår før rullestolbrukere og familier med barnevogn kan ta seg helt opp. Men det koster penger. Foto:Norge i Bilder.


Til topps for alle

Glenn Struck jobber iherdig for å gjøre Spjelkavikfjellet tilgjengelig for alle. Nå har han startet spleiseaksjon.


byline friwal


19.juli 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Spjelkavikfjellet blir brukt som aldri før, men ikke av alle.

 

Stor dugnad

Flere grupperinger som Spjelkavikfjellets Venner, Spjelkavik IL og privatpersoner har lagt ned mange dugnadstimer for å gjøre fjellet mer tilgjengelig for de som ønsker å ta seg turer på fjellet.

Vi har tidligere skrevet om Fred Emblem som har brukt mange timer på å gjøre det mulig å gå tørrskodd på fjellet, om nye gapahuker, og om Glenn Struck som blant annet sørger for gode skiforhold om vinteren og stadig bedre tilkomst til toppen av fjellet.

 

Mer tilgjengelig

Og det er nettopp Glenn Struck som nå har startet spleiselaget for å gjøre det enda enklere for flere grupper å nå toppen.

-Målet er å gjøre fjellet tilgjengelig for flere grupper, for blant annet rullestolbrukere og foreldre som har barn i barnevogn, forteller Glenn, som jobber utrettelig for å gjøre løypa opp til toppen så bra som mulig.

Men dugnader og personlig innsats til tross; Det koster penger både for materialer, grus, stein og maskiner.


(Saken fortsetter under bildet):

VINTER OG SOMMER: Glenn Struck ordner løyper for fjellglade både sommer som vinter.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Spleislag

-Ja, vi mangler rundt 250.000 for å få gruslagt løypa helt til toppen av Turheisa.

-Du har jobbet deg målbevisst meter for meter, og har ikke lange strekket igjen?

-Nei, nå begynner jeg å se enden på det. Løypa har noen få hundre meter igjen for å bli ferdig til bruk for alle. Nå håper jeg å få seg slutten på arbeidet snart. Derfor hadde det vært fantastisk om folk ville være med å spleise, forteller han.

 

Bli med og spleis

Glenn har brukt nettsiden spleis.no til spleiselaget. I skrivende stund har seks personer meldt seg på spleiselaget og har samlet inn 6.500 kroner til prosjektet.

-Det er flott at folk blir med, men det er lang vei opp til målet om 250.000 kroner. Derfor håper jeg mange andre gjør som disse seks, kaster seg på spleiselaget slik at flere kan få benytte det fantastiske fjellet vi har, sier Glenn Struck til Spjelkavika.no.

Her klikker du deg inn for å være med på spleiselaget!