GRUS: Glenn Struck skal selv stå på toppen og ta mot grusen etter hvert som den flys opp. Der vil den fordeles ut på den snart ferdige veien Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Nå blir det vei

Lørdag får Glenn Struck assistanse fra et helikopter for å ferdigstille veien oppe mot toppen.

 


byline friwal

1.august 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: -Det stemmer. Nå har vi rundt 100 kubikk med grus som skal flys opp til toppen for å ferdigstille veien, forteller ildsjel Glenn Struck til Spjelkavika.no.

 

Spleiselag

Glenn har lagt ned tusenvis av dugnadstimer på Spjelkavikfjellet. Der har han preparert alt fra slalombakke og kilometervis med skiløyper på vinteren, og holdt ved like stier og veier ellers om året.

19.juli hadde Spjelkavika.no en større sak om en spleiseaksjon for å ferdigstille blant annet siste del av veien til toppen.

En vei som vil gjøre fjellet tilgjengelig også for barnevogner, rullestolbrukere og andre det er litt mer krevende for å nå toppen.

Et par dager etter vår reportasje var beløpet på spleiseaksjonen passert 50.000 kroner, men målet er 250.000 kroner, noe som vil være med å dekke inn lørdagens helikopterfrakt, samt viktig vedlikehold.

Aksjonen fortsetter derfor med uforminsket styrke, og vi anbefaler alle å bidra.

 

Snart ferdig

-Vi starter nå på siste del, så får vi håpe det kommer inn mer til veien etter hvert, sier Glenn, som lørdag vil bli å finne på toppen. Der vil han ta mot grusen og fordele den ut på den nye veien.

-Det er litt usikkert når vi nøyaktig får startet opp, men håper å være i gang rundt klokken 10.00 på lørdag. Anslagsvis seks timer vil det ta før vi er ferdig. Men vi må jo ha en kaffetår inn i mellom, og helikopteret må fylles, så litt tid tar det, sier han.