RYDDET LØYPA: Glenn, Robert, Per Ove og Torbjørn har vært i aksjon med kuttere og sag i løypa. Nå kan du melde deg på Pederløpet. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Meld deg på

Bli med som rå løpsmaskin eller spasertur til toppen og vinn flotte premier.


byline friwal

22.august 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | VIKADAGEN:  Onsdag sørget Glenn og Robert Struck, Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø for at løypa opp til toppen ble ryddet. Alt er klappet og klart for Pederløpet 31.august, sier de fire (se video).

 

Hedrer Peder

For de som ikke har hørt om Pederløpet tar vi en rask gjennomgang.

Løpet er laget for å være en del av Vikadagen 31.august og bære navnet Pederløpet til ære for Peder Nedregaard som gikk bort 28.januar i fjor.

87 år gamle Peder var usedvanlig sprek for alderen helt fram til noen måneder før han gikk bort. Han hadde en stor plass i manges hjerter, både som idrettsmann, korpsmann og medmenneske.

Når Spjelkavika.no, sammen med en rekke aktører tok initiativet til å arrangere Vikadagen kom det opp forslag om et bakkeløp, da var det naturlig å gi det navnet Pederløpet.

 

Et løp for alle

Og litt i Peder sin ånd er det også å ha et løp for alle. Peder var frivillig med i et arbeid for å få bla.a. eldre og uføre opp på fjellet.

Derfor er Pederløpet både et bakkeløp for de som mestrer sporten godt, og de som bare ønsker å ta en tur på toppen, gjerne på den flotte stien Glenn Struck holder på med opp til toppen.

-Vi har en flott pokal til den som er først oppe på fjellet. Det er i klassen for de som er vant til et slikt bakkeløp, eller som er rimelig spreke. Det er klasser både for privatpersoner og bedrifter, sier Tore Lund Steinsholt hos Myrstad Mathus, en av arrangørene av Vikadagen.

-Men så er det mulig å ta en fjelltur og likevel vinne fine premier. Det gjør en ved å kjøpe lodd i løpslotteriet. Og her er det premier for en hver smak.

 

Premiene

Weekend på valgfritt Thonhotell, gavekort på 3.000 fra Fagmøbler. En retrosykkel fra Freia, Gavekort på stor marsipankake fra Myrstad Mathus, ei trampoline fra Gilde, og en fin tursekk med dagligvarer for 500 kroner fra Nestlé, for å nevne noe, sier Tore.

Start er ved Myrstad Mathus, og mål er på toppen av Turheisa.

 

Her kan du melde deg på Pederløpet. Gå inn på Myrstad Mathus sine nettside og klikk på lenken VIKADAGEN 2019.

 

Noe for alle

Det skjer også mye annet denne dagen. Tidligere har Spelkavika.no skrevet om mulighetene for å se indre bydel fra lufta i et nytt VIP-helikopter fra Nord Helikopter.

I Spjelkavik sentrum arrangeres det stor markedsdag på plenen til gården ved Myrstad Mathus.

Det blir konsert på Spjelkavik Panorama med bandet Purple, og det skal skje mye moro på Baronen Bowling.

Ja til og med de som kommer tilreisende har det blitt sørget godt for på Thon Hotel Baronen. Har du tilreisende gjester kan de innlosjeres der til en god pris.

 

Her melder du deg altså på Pederløpet.

Her kan du kjøpe billetter til Purple (Ordinære eller VIP-billetter der du får servert nydelig tapas).

 

Det skjer i Vika 31.august, få med deg alt.