PUST I RØYSA: Turen opp til Snøhetta på Dovre betyr å forsere ei gigantisk steinrøys som er alt annet enn gjestfri. 7.klassetrinn på Spjelkavik barneskole klarte det, og her tar de en fortjent pause i røysa. Foto: ASLE WIIK LARSEN


Tårer og stålvilje

Klart det kom noen tårer, men elevene fra Spjelkavik barneskole nektet å gi opp. De besteg Snøhetta.

 

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN


byline friwal

31.august 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Fredag kom 86 elever fra 7.klassetrinn ved Spjelkavik barneskole tilbake fra en fem dagers leirskole på Dombås, et opphold de vil huske resten av livet.

 

Klassetur

Mandag dro elevene forventningsfulle fra skolen sin. Målet var Dombås Fjellskole, og bare navnet på skolen indikerte at dette kom til å kreve litt av elevene.

Støvelkasting, rappellering, kanopadling, zipline, og moskustur med en forholdsvis nær kontakt med den noe hissige dyrearten ble blant opplevelsene.

 

Umulig oppgave

Men turen begynte tøft.

-Tirsdag sto alle opp klokken 06.00, med frokost klokken 06.30. Klokken 07.55 var det avreise mot målet som var Snøhetta, forteller lærer Synnøve Giving Tynes til Spjelkavika.no.

Hun legger ikke skjul på at turen til landets høyeste topp utenfor Jotunheimen (2.286 moh) kom til å bli en prøvelse av de store.

-Av erfarne fjellfolk ble oppdraget med å få samtlige 86 elever opp til toppen av Snøhetta sett på som en nærmest umulig oppgave, forteller hun.


(Saken fortsetter under bildet):

2.286 METER: Skiltet til Turistforeningen er ikke til å ta feil av.
Foto: ASLE WIIK LARSEN


Steinrøys

Turen til Snøhetta er langt fra noen ”kosetur” en spaserer. Her er det snakk om en tur på rundt fem timer i et lite gjestmildt miljø.

Store deler av turen dreier seg om å forsere en gigantisk steinrøys, før en når toppen. Om en da ikke gir opp forsøket.

Det var imidlertid ikke tema for elevene på elleve og tolv år.

 

Imponert

-”Skal prøve. Skal prøve igjen. Skal klare det!” Det var mottoet til denne tøffe gjengen, og selv om oppgaven ble sett på som umulig ga lærerne på trinnet aldri opp med å motivere slitne elever.

Lærerne på Dombås Fjellskole var imponert over innsatsen til elevene, for det er slett ikke alle klassetrinn som klarer dette, sier Giving Tynes.

Vel oppe på toppen kunne stolte elever puste ut sammen med en skoleklasse fra Sverige som også klarte bragden med å komme seg på toppen.

Utsikten over Dovre og store deler av Midt-Norge kan ta pusten av de fleste.

Og fredag kom de endelig hjem. Stolte og mette av inntrykk møtte de like stolte foreldre som har fulgt turen på sosiale medier.

Vi bøyer oss i støvet og gratulerer hele trinnet!

 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA KAMPEN

snohetta_01
snohetta_02
snohetta_03
snohetta_04
snohetta_05
snohetta_06
snohetta_07
snohetta_08
snohetta_09
snohetta_10
snohetta_11
snohetta_12
01/12 
start stop bwd fwd

BILDENE: Her kan du se bilder fra 7.klassetrinn ved Spjelkavik barneskole bestige Snøhetta på Dovre. Foto: ASLE WIIK LARSEN