ENORMT:   Leif og sønnen Bjørn er sammen med flere i familien, og en haug håndtverkere og ansatte i full gang med å forberede åpningen av Sportsparken. 60 trampoliner, klatrevegg og "ballebinger" har fått plass i den ene delen av parken. fFoto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


3.800 kvm med moro

60 trampoliner, VR-park, klatrepark, gigantisk lekeland. Nå er Sportsparken åpnet

 

SE BILDESERIE NEDEST


byline friwal

I samarbeid med Bypatrioten.

1.november 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Porolon. Det er navnet mange forbinder med industriområdet i Vegsundet. Skumplastfabrikken til Leif Sunde.

 

Endelig ferdig

Nå er det noe helt annet den oppvoksende del av befolkningen i vårt område vil tenke på når en snakker om området. Nemlig moro.

For nå, etter lang tids planlegging står parken ferdig, og den har fått navnet Sportsparken. For her er det aktivitet som står i sentrum.

-Vi har tenkt mye på hva som skulle inn her. Det vi var sikre på var hoppeparken, og den var jeg selv og henta i England, sier Mr. Porolon, Leif Sunde til Spjelkavika.no.

Vi har nemlig vært så heldige å få ”sjefen sjøl” med på en omvisningsrunde som i utgangspunktet skulle være kort og grei. Det er ikke mulig i en slik ”morofabrikk” som det Leif og familien nå har kjørt i gang med.

 

Porolon

-Men pololon, eller skumplast har du her enda Leif?

-Ja, i ballebingene som jeg kaller dem. Det er rene svømmebassengene der vi har biter av porolon ungene kan kaste seg uti.

Det samme har vi på Ninja-parken, sier han og viser ivrig fram nyheten som er plassert i enden av 60 trampoliner.

-Nå skal russerne montere den enorme klatreveggen. Nedenfor er hele trampolineparken med 60 trampoliner, også skråstilte og trampoliner du skal bruke for å spille basketball.

 

SE STOR BILDESERIE NEDERST

 

Trollparken

Men vi har sett kun halvparten av lekeparken, ja faktisk mindre enn halvparten.

-Bli med inn i Trollparken. Det er jo temaet her. Troll. Og trollet er det første du møter når du kommer inn, sier Leif og tar oss med inn i den andre fabrikkhallen som tidligere var lager for porolon.

-Her kan de bruke noen timer, sier Leif og peker ut over et hav av lekeapparater, klatrestativ, karuseller og det en måtte ønske. Alt i friske farger.

-Og der oppe kan foreldrene sitte og slappe av, og ha fullt overblikk, sier Leif og drar oss bort til heisa. Vi skal opp i restauranten.


(Saken fortsetter under bildet):

OVERSIKT: Fra andre etasjen og kafeområdet har en full oversikt.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Kafé

Oppe går hele restaurantavdelingen over full bredde av hallen. Her kan en kjøpe råflott kaffe fra Starbucs, eller litt mer normal kaffe i kafeen.

-Du kan kjøpe full middag til hele familien, og det skal ikke være dyrt, bedyrer Leif.

-Det betyr en del for meg at dette ikke skal være et sted der foreldrene blir flådd.

Her kan de slappe av og kose seg. De kan leie seg inn på et av de mange rommene med forskjellige temaer for å feire bursdag, forteller han, før vi skal ned igjen.

 

VR-park

-Her inn. Dette må du bare se, sier en ivrig Leif Sunde. Den godt voksne ”vikagutten” mange av oss kjenner, men som har en iver en nesten skulle tro kun barn kunne få på et slikt sted.

-VR-parken. Det er helt fantastisk, bare prøv brillene og snu på hodet, sier Leif og får en av teknikerne til å kjøre en demonstrasjon.

Den lille røde kula er en av flere VR-maskiner som tar deg med inn i en virituell verden. I vårt tilfelle en berg og dalbane.

-Du kjenner det kiler i magen?

Leif har prøvd, og kjenner følelsen en får av å sette utenfor, selv om den røde kula kun beveger seg litt i virkeligheten.

-Og her er en kino for fire. Der kjenner du vann og vind i ansiktet, sier Leif.

 

Brikke

Vi har endelig kommet rundt, og Leif er overbevist om at dette kommer til å slå godt an, og det er snakk om byggetrinn 1. Hva byggetrinn 2 vil bety får vi vente i spenning på.

-Når en kommer hit får en kjøpe en brikke til 20 kroner. Den er din eiendom, og på den kan foreldrene fylle på penger som kan brukes på alt inne i parken. Inngang og på kafeen. Da slipper unger å fly rundt med penger. Og det skal ikke være rådyrt å komme til oss, forteller han.

Vi takker for omvisningen. Nå kommer trolig horder av spente små barn og voksne barn til ”Porolon”. Det kan kun bety en ting; Moro!

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA SPORTSPARKEN

sportsparken_01.jpg
« 1 of 20 »

BILDENE: Her kan du se bilder fra vårt besøk i Sportsparken Vegsund. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no
(Du kan bla i bildene, eller trykke på bildet for å få i gang lysbildevisning).