HELE VIKA I BRUK: marka til Gøta gård i sentrum av Spjelkavika blir en av flere arenaer for Vikadagene. Blant annet vil det bli marked og startpunkt for Pederløpet på plassen. Men arrangementer under Vikadagene vil også foregå flere plasser i området. Foto: ARVID HJELM / spjelkavika.


Utvider til Vikadagene

-Folkefest hele helga, sier initiativgruppa for Vikadagene.

 


byline friwal

01.februar 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | VIKADAGENE: Initiativgruppen, der også Spjelkavika.no er med, har nylig startet sitt arbeid med årets folkefest og bakkeløp i Spjelkavika.
 
Og på sitt første møte ble det avgjort at Vikadagen nå går over til å bli Vikadagene. Med andre ord utvides hele moroa med to dager i perioden 28. til 30. august.
 
 
 
Inviterer
Initiativgruppa ønsker å ta hele Spjelkavika i bruk, men med sentrum som hovedarena som i fjor.
 
Dette innebærer at flere inviteres med til å skape aktivitet rundt omkring i Spjelkavika, og får med det komme inn under Vikadagene sitt felles markedsføringsopplegg.
 
Gruppen ser for seg at både Mittetparken, områdene rundt Lillevatnet og andre aktuelle områder tas i bruk denne helgen.
 
Invitasjon går også ut til et samlet næringsliv i Spjelkavika, for Vikadagene har tre mål; Skape aktivitet for innbyggerne, fremme frivilligheten, og skape et sårt tiltrengt vindu for de som driver næringsvirksomhet i området.
 
I tiden som kommer vil både næringslivet og de frivillige organisasjonene motta invitasjon, men allerede nå kan en komme med innspill. Noe en kan gjøre ved å ta kontakt med Spjelkavika.no på e-post: tips[a]spjelkavika.no.
(Saken fortsetter under bildet):

PEDERLØPET: Tore Lund Steinsholt i initiativgruppa lover premier som monner også i år.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Pederløpet

I fjor etablerte initiativgruppa ”Pederløpet”, en heder til Mr.Spjelkavika, Peder Nedregaard som gikk bort i 2018.
 
Løpet fortsetter med uforminsket styrke, der målet er å løpe til toppen av Turheisa på Spjelkavikfjellet, med start fra samme plass som i fjor, ved Gøta gård og Myrstad Mathus.
 
Det vil i tiden som kommer komme mer informasjon rundt Pederløpet.
 
Nye nettsider
I forbindelse med at det nå etableres en hel helg med folkefest, bakkeløp og annen aktivitet har initiativgruppa lagt ut en egen side på facebook.
Der kan alle som vil gå inn og like siden, og dermed få alle oppdateringene som skjer.
 
 
Det er også etablert et arbeid med egen nettside. Denne er ikke kommet opp å gå enda, men vil være arenaen for samlet program, påmelding til Pederløpet og markedet.
(Saken fortsetter under bildet):

HELIKOPTER: Pilot Tina Grindeland i Nord Helikopter måtte melde pass i fjor. I år lover selskapet at de skal delta på Vikadagene så sant været og forholdene tillater det.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Dans og moro

Initiativgruppa har mange overraskelser i ermet. Og vi kan avsløre at det som skar seg i fjor, nemlig helikopterflyging vi bli gjennomført i år.
 
Det vil under Vikadagene etableres flere scener, men med ei hovedscene.
 
Fredag er det lagt opp til folkefest og dans med en svært populær gruppe. Av forskjellige årsaker vil initiativgruppa vente litt med å avsløre hvem dette er. Det samme gjelder lørdagen fra samme scene.
 
Da er det rett og slett bare å sette av helga 28. til og med 30. august.