FOTBALLTRIKSER: Tobias Becs er fem ganger verdensmester i triksing med fotball. Mandag var han tilstede under åpningsmarkeringen til Skattkammeret, til stor begeistring for fansen. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Åpnet i desember

Skattkammeret feiret med kake, pølser og fotballtrikser i verdensklasse.

 

SE BILDESERIE NEDEST OG VIDEO OVER.

 


byline friwal

2.mars 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Jo da, Kirkens Bymisjon i Ålesund åpnet Skattkammeret i Spjelkavika allerede i desember, men først mandag ble det anledning til å feire den kjærkomne tilblivelsen. Og det med stil.

 
Verdensmester
Med seg hadde Tobias Becs som er fem ganger verdensmester i fotballtriksing, og selvfølgelig er fotballer noe av det du kan få låne i Skattkammeret.
 
Tobias er en populær utøver, og en solid skare av fans fikk både oppvisning, selfie og noen kyndige råd med på veien. Ja til og med varaordfører Vebjørn Krogsæter (Sp) fikk ”battle” med Tobias, som egentlig heter Tobias Brandal Buset.
 
Etter en seanse med informasjon og foredrag ble det fortballtriksing (se video over og bildeserie nederst i saken) med Tobias, i tillegg til fødselsdagskake og pølsegrilling på bålpanna.
Og pågangen til å låne utstyr er upåklagelig, forteller leder for Skattkammeret, Espen Ellefsen til Spjelkavika.no.
 
Mange aktiviteter
-Det går ut mye ski nå om dagen. Faktisk så mye at det på enkelte felt begynner å bli litt utplukket for flere størrelser.
-Har dere mange par ski?
-Vi har rundt hundre par langrennski og mellom femti og seksti par alpinski. Og tilbehør da selvfølgelig.
I tillegg har vi klær til alle aktivitetene, alt i forskjellige farger slik at en skal kunne finne noe en passer i. Og alt er i topp kvalitet. Det må det jo være, forteller Ellefsen.
 
Skattkammeret er fullt av det meste en kan tenke seg av aktivitetsutstyr. Skøyter, ski, klær, hjelmer, skistøvler, kano, kajakk, akebrett, kjelker, golfutstyr og baller, for å nevne noe. Og mer skal det bli, i følge Ellefsen.
 
-Ja, vi har faktisk hatt en liten idédugnad der vi har spurt skoleelever hva de mener Skattkammeret bør tilby. Tilbakemeldingen er at de også ønsker seg ting som VR-briller og musikkinstrumenter.
(Saken fortsetter under bildet):

ER DET LYS? -Ja da skal det bli en råd, selv om det er tirsdag og torsdag vi er åpent sier leder for Skattkammeret, Espen Ellefsen, her flankert av en bukett fra Kirkens Bymisjon. (F.v) Catrine Myklebust, Carolin Urke, Anne Karin Zeitz, Espen Ellefsen og Eva Bråland Sætre.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


To dager i uka

Alt har en begynnelse, og Skattkammeret er nå åpent to dager i uken. Tirsdager fra 11.00 til 14.00 og torsdager fra 13.00 til 18.00. Men dørene trenger ikke være stengt utenfor de tidene av den grunn.
-Neida. Er det lys her så er det folk her. Da skal vi alltids få lånt ut til de som vil. Målet vårt er å kunne holde åpent fire dager i uka.
 
Lånekort
-Men hvordan går en fram om en skal låne utstyr her?
 
-Akkurat som på biblioteket. Vi er faktisk et slags bibliotek og har samme framgangsmåte som dem.
 
-Ta med Nasjonalt Lånekort, eller vi ordner et til deg om du ikke har, så får du låne utstyr i en uke i utgangspunktet, og lenger om det ikke er reservasjoner på utstyret. Er du under 15.år må du ha med en foresatt, forteller Espen Ellefsen, før han legger til en svært viktig detalj.
-Alt er gratis.

 

SE BILDENE | REPORTASJE | FRA ÅPNINGEN

skattkammeret_001.JPG
« 1 of 29 »

BILDENE: Her kan du se bilder fra åpningsmarkeringen til Skattkammeret. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no
(Klikk på første bilde for å få bildekarusellen til å rulle, og for å få full skjermsvisning)