GJØRMEBAD: Stiene ved Gamleelva brukes av mange, men etter litt regn må en belage seg på å passere et gjørmehav på enkelte partier. Foto: BRANO BELIANCIN.


Gjørmebad

Er du ikke skodd kan du risikere rene gjørmebadet på stiene.

 


byline friwal

17.april 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Spjelkavika har mange flotte turstier. Et nettverk mange benytter, men som har partier en vanskelig kan passere tørrskodd.

 
Gjørme
-Spesielt ille er det på stien langs Gamleelva, rett nord for Sandingane, ved den store rundkjøringen, forteller Brano Beliancin til Spjelkavika.no.
 
Et bilde Brano sendte Spjelkavika.no viser spesielt et parti på stien som er svært ille.
-Kommer en på sykkel kan det fort ende opp i rent gjørmebad, mener Brano, som sier at partiet ligger midt i en sving.
 
Flere partier
-Det er slett ikke eneste området som blir en sump etter regnbyger, forteller Brano, som ikke tror det skal så mye til for å rette opp for de som har ansvar for stiene.
 
-Egentlig trenger en jo bare litt grus på de utsatte plassene. Det er nemlig mange som bruker stiene her både til jobb, for å gå tur, lufte hunden eller jogge. Slik det er nå kan det fort bli et ufrivillig ”gjørmebad” i ren militærstil, mener Brano.
 
-Det er jo en gammel sti, men som kanskje hadde trengt litt oppmerksomhet slik at også eldre mennesker kan våge seg til å bruke den, sier han.