STORSINNET: Klasse 10E fra Spjelkavik ungdomsskole valgte å gi overskuddet etter klasseturen til arbeidet med stiene på fjellet. -Storsinnet, sier lederen for Team Spjelkavika. Foto: SPJELKAVIKA.NO


-Ekte storsinn

Leder i Team Spjelkavika er imponert over klasse 10E ved Spjelkavik ungdomsskole.

 


byline pk

18.juni 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA:  -Dette er storsinnet aldeles. Ikke alle ungdommer ville valgt vedlikehold av turstier når de skulle gitt bort penger, sier leder i Team Spjelkavika, Fridgeir Walderhaug.

 
Imponerer
-Dette er jo penger de kunne brukt på snop, kino eller annen moro, men de valgte Spjelkavikfjellet og stiene.
 
-Det imponerer oss i Team Spjelkavika svært mye, for overraskelsen ble stor da hele teamet fikk nyheten. Samtidig vet de at pengene kommer godt med, forteller han.
 
For det er øremerket til vedlikehold og arbeidet med nye stier på Spjelkavikfjellet ungdommene i klasse 10E ønsker at pengene skal gå til. Noe lederen i Team Spjelkavika forsikrer om at de vil bli brukt til.
 
-Ja absolutt, og det er et stort behov for akkurat dette arbeidet. Faktisk skal det skje mye allerede nå til helga. Ting som koster mye penger, så jo, disse pengene kommer godt med i arbeidet Glenn Struck og de andre i Team Spjelkavika gjør på fjellet. Og så får vi håpe ungdommene får nyte godt av det selv også, når de tar turen på fjellet, sier han.
(Saken fortsetter under bildet):

SANDVOLLEY: Elevene i klasse 10E brukte onsdagen på Sandingane sammen med en rekke andre skoleklasser.
Foto: SPJELKAVIKA.NO


Bruker stiene

Og at stiene blir brukt av elevene kan kontaktlærer for 10E, Toril Johansen bekrefte.
-Dette er jo stier de bruker mye, og som ungdomsskolen bruker gjennom hele skoleåret, forteller hun.
 
Vi møter klassen 10E på Sandingane, der de og flere andre klasser koste seg i sola med hygge og sandvolleyball onsdag.
Sammen med dem var også klassekontakt Grethe Loe. Prosessen som ledet fram til avgjørelsen var de alle med på, da elevene tok sitt valg.
 
Dro til Polen
-Det er jo alltid en diskusjon om en skal til utlandet eller ei. For det koster jo penger. Men slik ble det. Elevene sparte og styrte på, og vi dro til Krakow i Polen i høst, forteller Toril Johansen.
Tilbake i Norge fikk de imidlertid en god nyhet.
 
-Vi fikk beskjed om at det faktisk var mulig å søke om å få refundert og dekket utgiftene til alle plassene vi hadde betalt for å komme inn.
 
-Og vi var jo både i Auschwitz, Det jødiske kvarter, Schindler-museet og andre plasser.
Dermed søkte vi, med god begrunnelse for kompetansemål og slike ting.
Og da fikk vi tilbake nesten tusen kroner per elev, forteller hun.
(Saken fortsetter under bildet):

MAT OG DRIKKE: Pølser og kald drikke hører med når klassen skal kose seg i sommervarmen. Vel fortjent, til en klasse som har bidratt sterkt.
Foto: SPJELKAVIKA.NO


Penger til overs

-Og da satt vi med disse pengene da, og lurte på hva vi skulle bruke pengene til.
Da kom altså Grethe Loe her da med ideen om Standalhytta. Og der var vi i forrige uke, fordi det da var mulig ut fra smittehensyn i egne grupper (kohorter).
 
-Men så var det jo penger til overs, og da ble det en veldig kort diskusjon om hva vi skulle bruke disse pengene til. Og når det ble bestemt at det skulle gå til et godt formål så kom forslaget om å støtte prosjektet med turstiene på Spjelkavikfjellet raskt opp, forteller Grethe Loe, som er klassekontakt for klassen.
 
-For disse stiene bruker de jo så mye gjennom hele ungdomsskolen. Og det er jo helt utrolig den jobben som er gjort. Det er mulig å gå tørrskodd over store avstander, sier hun.
 
Pengene fra klassen er overlevert. Nå skal Team Spjelkavika og gjengen på fjellet sørge for at anvendelsen av dem blir godt forvaltet.