FLYR STEIN OG GRUS: Lørdag skal det flyges opp store mengder stein og grus til stiene på Spjelkavikfjellet. Team Spjelkavika ber turgåere finne alternative ruter om de skal på fjelltur. Foto: ARVID HJELM / spjelkavika.


Sperrer av P-plassen

De som vil på fjellet lørdag bør finne alternative ruter.

 


byline pk

18.juni 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA: Førstkommende lørdag blir det hyppig helikoptertrafikk fra P-plassen ved Turheisa.

Stein og grus
Det er i regi av tidligere Spjelkavikfjellets venner, som sammen med Lillevannets venner nylig ble en del av Team Spjelkavika at det lørdag blir helikopterflyging fra p-plassen ved turheisa, i samarbeid med Spjelkavik Rotary som er sterkt engasjert i turstien mot Høgkubben.
 
Det skal flyges stein til turstien fra Røssevollvannet mot Høgkubben i tidsrommet fra 09.00 til rundt 12.00, og deretter grus fra parkeringsplassen til toppen av Høglia for å lage siste del av turvegen til toppen.
(Saken fortsetter under bildet):

STEIN: Det er solide steiner som skal flyges opp til stien fra Røssvollvannet til Høgkubben.
Foto: ARNOLD RØRSTAD


Stenger P-plassen

Parkeringsplassen blir avsperret det meste av dagen, og en ber om at det ikke oppholder seg noen i terrenget der en skal fly (se bildet med flytrasé i toppen av saken).
 
Det er selvfølgelig mulig å benytte fjellet tross flygingen, men Team Spjelkavika ber publikum benytte alternative ruter, som for eksempel heistraseen til hoppbakkene, eller stien ved vannverket.
 
Arbeidet begynner altså klokken 09.00 og avsluttes rundt klokken 18.00, heter det i en pressemelding fra Team Spjelkavika.