VIKTIG STØTTE: SpareBank1 SMN har støttet prosjektet med 150.000 kroner. Da fortjener de en litt spektakulær oppmerksomhet tilbake. Til venstre står finansrådgiver i SpareBank1 SMN Marius Nakken, til høyre en av to helikopterpiloter som deltok, Per Oscar Brænd. Foto: TEAM SPJELKAVIKA


Grus og stein

To prosjekter med stier fikk grus og stein med helikopter. Nå ber de om støtte.


byline pk

23.juni 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA: To sti-prosjekter på Spjelkavikfjellet fikk tilført store mengder stein og grus lørdag.

 
To prosjekter
Rundt klokken 10.00 startet flygingen av rundt 30 tonn steinheller til stien Spjelkavik Rotary Klubb i fjor tok initiativet til, og som ble videreført med steinheller i år.
 
Senere på dagen ble det flydd opp flere tonn grus for å ferdigstille stien til toppen av fjellet.
 
Og på fjellet sto arbeidslagene og tok mot, før de plasserte alt fint utover.
 
-Det ble gruset de siste 118 meterne med tursti til toppen av Turheisa, i tillegg til at viogså startet arbeidet med å legge på topplag av grus på det som har vært lagt tidligere, forteller Håkon Teigen i Team Spjelkavika.
 
Totalt 240 meter tursti ble påbegynt, og avsluttet. Rundt ti frivillige damer og herrer sto for arbeidet.
 
-Vi har sett en enorm bruk av stiene under koronatiden, og en del områder trenger nå reparasjon ettersom anslagsvis mellom hundre og fem hundre personer bruker stien daglig.
Arbeidet lørdag ble mulig med støtte fra SpareBank1 SMN, som ga 150.000 kroner til arbeidet.
 
-Likevel står mye igjen, og det er derfor hyggelig om folk støtter arbeidet til Team Spjelkavik med å vippse til #603043 sier Teigen.
 
Vil du støtte arbeidet så merk donasjonen med ”Fjellet”, på vipps #603043.
(Saken fortsetter under bildet):

BENKER: Også flere bordbenker kom på plass på fjellet lørdag.
Foto: SPJELKAVIK ROTARY KLUBB


Hellesteiner

I 2019 begynte Spjelkavik Rotary på prosjektet med bygging av treplattinger i en lengde på 120 meter fra Røssevollvannet på Eikenåsen i retning mot Høgkubben.
 
-Dette arbeidet ble utført i samarbeid med elever fra Blindheim ungdomsskole. Prosjektet ble så positivt mottatt at vi bestemte oss for å fortsette i år, sier Arnold Rørstad, president i Spjelkavik Rotary til Spjelkavika.no.
 
-Årets prosjekt fortsetter med steinsetting av stien, da det er flere våte partier med myr. Vi fikk opp 36 sekker à 800 kilo med steinheller. Disse brukes i fortsettelsen der vi avsluttet i fjor, forteller Rørstad.
 
Rotaryklubben bidrar med 45.000 kroner i prosjektet, som har en prislapp på rundt 95.000 kroner. Resten er hentet inn av sponsorer.
 
-Spjelkavik Rotary Klubb ønsker å være en samarbeidspartner for det som skjer i vårt område. Så samarbeidet med Team Spjelkavika er midt i blinken for oss, sier Arnold Rørstad.
(Saken fortsetter under bildet):

STØTTET: Marita Løvik Stadsnes. Regionbanksjef SpareBank1 SMN


Betyr mye

SpareBank1 SMN ble avgjørende for å få stein og grus opp på fjellet, for selv om det høres ekstravagant ut å fly opp steinen, så er dette faktisk den rimeligste løsningen.
 
-Som lokal bank på Sunnmøre er det viktig for oss å støtte opp under gode tiltak for vår region. En utbedring av turløypene på Spjelkavikfjellet er et utmerket tiltak som fremmer både trivsel og folkehelse for alle som bor her, sier Marita Løvik Stadsnes som er regionbanksjef i SpareBank1 SMN.
 
-Vi håper at dette bidraget vil føre til at enda flere kommer seg ut i frisk luft og kan nye vår vakre natur. Sammen får vi ting til å skje, sier Løvik Stadsnes, som sendte en av sine ansatte til aksjonen lørdag.
 
-Som bruker av Spjelkavikfjellet selv setter jeg stor pris på de utallige timene alle frivillige legger ned, sier Marius Nakken i SpareBank1 SMN.
-Takket være de har vi i nærmiljøet mulighet til å benytte fjellet året rundt, så dette betyr derfor mye for meg, både som privatperson og som ansatt at SpareBank1 SMN stiller opp og bidrar for lokalmiljøet, sier Marius, som arbeiders om finansrådgiver i banken.