FORTVILT: Daglig leder i SIL Fotball, Torgeir Glomseth Olsen er fortvilt etter to innbrudd hos SIL på under ei uke. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Setter opp kamera

SIL tar grep etter to nye innbrudd.

 

silfotbanner


byline friwal

8.juli 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: -Ja, nå monterer vi kamera for plassen her, innen for regelverket for privat grunn. Det sier daglig leder i SIL-fotball, Torgeir Glomseth Olsen til Spjelkavika.no.

Store verdier
Han legger ikke skjul på at dette er kjedelig å oppleve.
 
-Tyvene har jo fått med seg store verdier. Å komme med et anslag er ikke lett nå, men på det siste innbruddet snakker vi minst 70.000 kroner, om ikke mer.
Bare lydanlegget vi bruker på kampene er verdt 50.000 alene.
 
-I tillegg kommer videokanon, dataskjermer, router til internett, datamaskiner og prosjektor, i tillegg til at kaffemaskina forsvant.
 
Halv fire
-Hvordan er det å jobbe når arbeidsredskapen her stjålet?
-Det gir jo utfordringer. Lykken er at vi har lagret en del av det vi jobber med på sky, men det er jo ikke alt som er der, sier Torgeir, som sier tyvene har fått jobbet i fred.
 
-De har klatret opp på stige bak Bunkeren og tatt seg inn vinduet. Det ligger jo godt skjult.
 
-Deretter har de åpnet døra. Låsen på døra er koplet opp mot en app, og jeg kan se at den ble åpnet fra innsiden halv fire natt til tirsdag.
 
-Og dermed kunne de i fred og ro bære utstyr ned trappa og inn i en varebil, for dette tar jo litt plass?
-Ja, det er stor sannsynlighet for at de har benyttet en stor bil for å få med seg alt.
 
Fingeravtrykk
-Har politiet vært på stedet?
-Ja, de har gått gjennom lokalet og sikret seg blant annet gode fingeravtrykk på steder der ikke så mange andre holder på. Hva som kommer ut av dette er vanskelig å si.
 
Torgeir og SIL avventer nå politiets rapport etter undersøkelsene, men idrettslaget har ikke fått indikasjoner på at politiet har spesielle gjerningspersoner i sikte.
(Saken fortsetter under bildet):

VERKTØY: Natt til fredag brøt tyver seg inn i garasjen, som også fungerer som utstyrslager for SIL. Her tok tyvene med seg alt de kunne finne av verktøy.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Stjal verktøy

Også uka før opplevde SIL innbrudd, og de to innbruddene er ikke de første.
 
-Nei, det er nok ikke det. Nå natt til fredag hadde vi innbrudd i garasjen. Der er det mye utstyr, og det tyvene har tatt med seg er verktøy som vinkelkutter, hammere, kappsag, gjærsag, stikksag og alt de kunne komme over av den slags verktøy.
 
Der har de tatt seg inn døren på siden av garasjen, sier Torgeir og legger til at SIL nå tar nye grep for å hindre flere innbrudd.
 
-Nå skal vi altså sikre området med videokamera. Her er jo reglene strenge for det å fange inn turgåere på veien og slike ting. Men kamera som filmer privat grunn kommer nå opp, sier han.

 

HER FINNER DU KAMPOPPSETTET TIL SPJELKAVIK - 3.DIVISJON

HER ER TABELLEN FOR 3.DIVISJON AVD.4

HER FINNER DU SPILLERE OG STATISTIKK FOR SPJELKAVIK A-LAGET