PADLEKONKURRANSE: Lillevatnet blir en hovedarena for Vikadagene i år. Der vil Friluftsspeiderne ha kanoutlån lørdagen, og søndag vil de, sammen med Team Spjelkavika arrangere stor padlekonkurranse og turkafé. Foto: FRILUFTSSPEIDERNE I ÅLESUND


Vikadagene uten marked

-Selv om vi ser oss nødt til å avlyse markedet så skal vi ha det moro i Vika under Vikadagene, sier lederen.


byline pk

26.august 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | VIKADAGENE: Det er kravene om smittevern og tiltakene rundt som gjør at Team Spjelkavika nå har kommet til at det er best å avlyse årets markedsdag i Spjelkavik sentrum.

Uten marked
-Dette er selvfølgelig trist både for utstillerne som ønsket å vise seg fram på markedet, og alle som gledet seg til å ta turen innom.
Men det blir rett og slett for omfattende for oss å kjøre markedet med de smittetiltakene som kreves, sier leder i Team Spjelkavika, Fridgeir Walderhaug.
 
Initiativtakeren til Vikadagene og arrangør av Markedsdagen, Team Spjelkavika har likevel gått ut med en oppfordring flere nå følger.
 
Pederløpet
-Arrangementer som Pederløpet, padlekonkurranse, nyåpninger, kanolån, Vikaquiz og flere andre ting går som normalt, og med godt smittevern.
 
-Og vi har oppfordret utstillere om å kjøre sine arrangementer i ”eget hus”, for fortsatt å skape liv i Spjelkavika, som jo er målet vårt.
 
-Og den oppfordringen følger de?
-Ja. Villmarkshuset, Skattkammeret, Friluftsspeiderne, og Atelier 2020 er blant de som gjør dette.
I tillegg går både Pederløpet og Padlekonkurransen som normalt, forteller han.
 
Vassendgutane
Spjelkavika.no kan avsløre at Team Spjelkavika tidligere måtte avlyse et stort arrangement med Vassendgutana i Spjelkavik sentrum.
(Saken fortsetter under bildet):

HONNING: Villmarkshusets honning kan du få kjøpt på stien ved Lillevatnet fredag og lørdag (se programmet) - Vi fyrer opp grillhytta og selger homnning fra egen bifarm. Flytende gull eller rørt og kremet, sier Leikny Aasen
Foto: PRIVAT


-Ja, det stemmer. Vi så tidlig i denne pandemien at dette var noe vi måtte sette en strek over. Det ville ikke vært mulig å arrangere en så stor greie med de smitteversreglene som gjelder nå. Men det kommer nye muligheter, og vi ser mot 2021. For vi ønsker å ha et stort arrangement i løpet av Vikadagene hvert år.

 
Bli med og padle
 
-Åtte kanoer står klar, og vi vil skape liv og røre langs sørsiden av Lillevatnet denne søndagen.
(Saken fortsetter under bildet):

SKATTKAMMERET: Skattkammeret inviterer alle til åpent hus lørdag. Monica Longva og Caroline Urke har mye turutstyr og aktivitetsartikler å låne ut.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Vi håper folk kommer for å bli med, enten som publikum eller som deltagere. Og husk at her kan familier og personer i nære relasjoner gå i team og padle. Også skoleklasser er jo regnet som en kohort, så her kan alle delta.

Opp til tre i hver kano kan bli med å forsvare familiens, jobbens eller klassens ære. Og her er humor og oppfinnsomhet tillatt, sier han.
 
Små og store kan altså delta på Padlekonkurransen.
Går alt som planlagt blir den TV-overført direkte på nettet, i tillegg til at det blir liv og røre langs vannet denne dagen.
 
De som skal delta i padlekonkurransen kan enten melde seg på nå ved å sende til leder(a)vikadagene.no, eller møte opp for innrullering innen klokken 13.00 på søndag.
(Saken fortsetter under bildet):

ATELIER 2020: Under Vikadagene kan du besøke Atelier 2020 i Spjelkavik sentrum (se programmet) og gjøre deg noen kupp å henge på veggen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Om noen ønsker å være med som frivillige under Vikadagene så håper vi de melder seg til vår frivilligansvarlige, Karoline Blengsli på epost: karoline(a)teamspjelkavika.no, sier Fridgeir Walderhaug.

 
Dette skjer under Vikadagene, selv om Markedsdagen nå faller ut.
(Med forbehold om endringer).
 
 
Fredag:
Atelier 2020 åpner dørene kl. 18.00, og kjører 25 prosent avslag på bildekunst hele helgen.
 
 
 
Lørdag:
Pederløpet ved Gøta gård og Myrstad mathus klokken 12.00.
 
Villmarkshusets honning ved Kanalen og slusene til Lillevatnet kl. 11.00-18.00.
 
 
SIL-Skihopp - Kom og prøv, sier hoppgjengen. Kl. 12.00 - 14.00. Hoppbakkene.
 
Friluftsspeiderne med kanoutlån på sørsiden av Lillevatnet kl.13.00 til 16.00.
 
Atelier 2020 holder åpent fra kl.12.00 til 16.00.
 
 
Søndag:
Villmarkshusets honning ved Kanalen og slusene til Lillevatnet kl. 11.00-18.00.
 
Atelier 2020 åpner klokken 12.00 til 15.00.
 
Team Spjelkavika med turkafé langs Lillevatnet (sørsiden) fra kl. 11.00 og utover dagen.
 
Padlekonkurranse med flotte premier på Lillevatnet. Innrullering og påmelding fra 13.00. Første heat går kl.14.00.
 
 
Flere andre arrangementer kan bli føyd på programmet, og noe kan bli endret.