APPARATSJEKK: Her sjekker brannkonstabel Jan Thore Hansen ved Spjelkavik brannstasjon et brannslukkingsapparat. Nå kan private får kommet til stasjonen for å kontrollere apparatene en måtte ha i hus.  Foto: Ålesund brannvesen KF


Har åpnet

Spjelkavik brannstasjon har holdt stengt under pandemien, men har nå åpnet.


byline friwal

16.september 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Høsten har kommet, og dermed sniker mørket seg på, og ikke minst høysesongen for husbranner.

Sjekk apparatene
Derfor er det særdeles viktig å få kontrollert alt fra brannvarslere til pulverapparater.
 
På grunn av koronasituasjonen har imidlertid Spjelkavik brannstasjon holdt stengt, men mandag, i innledningen av den nasjonale Brannvernuka, har brannstasjonen åpnet pulveravdelingen.
 
Det gir private en mulighet til å ta en tur til stasjonen for å få sjekket og kontrollert om pulverapparatet og brannslukkere ellers er i nødvendig god stand.
 
Ring og spør
Ålesund brannvesen sier imidlertid på sine nettsider at publikum kan møte en ubetjent brannstasjon til tider.
Dette om brannfolkene er ute på oppdrag eller øvelse.
 
Da kan det kanskje være lurt å ringe stasjonen på telefon 70 16 32 45, eller 409 13 688 og stille spørsmålene en måtte ha direkte.
(Saken fortsetter under bildet):

POPULÆR: Brannbamsen Bjørnis er svært populær blant barn, og under Brannvernuka vil Ålesund brannvesen og Bjørnis besøke et utvalg barnehager, men på avstand. Lørdag vil Bjørnis ha sin egen livesending på YouTube. Her fra et besøk på barneavdelingen til sykehuset på Åse i fjor.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Møt Bjørnis

Denne uken er det som nevnt den nasjonale Brannvernuka med et vidt program gjennom uka, som avsluttes med at brannbamsen Bjørnis holder livesending på YouTube og Facebook klokken 11.00.
 
I tillegg har Ålesund brannvesen laget et undervisningsopplegg som er spesielt myntet på barn i 6-klasse, og som kan følges på YouTube.
 
Selv om den fysiske biten som normalt er åpen brannstasjon under Brannvernuka, vil mannskaper fra Ålesund brannvesen besøke noen utvalgte barnehager der de får besøk av Bjørnis og en brannbil utenfor gjerdet.
 
En opplevelse for barn, selv om den fysiske kontaktet ikke er tilstede.
 
Brannvernuka oppfordrer også alle private hjem, arbeidsplasser, skoler, barnehager og institusjoner til økt hyppighet og bedre kvalitet på brannøvelser.
Å ha brannøvelse i Brannvernuka er heller ikke så dumt.