MARIUS ER KLAR: Skal du ta førerkort og må øvelseskjøre så kan du få mulighet til å gjøre det med en av landets mest erfarne motorsportsutøvere, Marius Nakken. Foto: TEAM MARIUS NAKKEN


-Viktig å trene

Det sier Marius Nakken. Torsdag står han klar ved bana i Olsvika.

 

 


byline friwal

6.oktober 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | BIL OG MOTOR: I trygge omgivelser og med god hjelp fra en av Norges mest erfarne motorsportsutøvere, Marius Nakken kan helt ferske sjåfører få prøve seg på lukket bane kommende torsdag klokken 17.30. Påmeldingen er på Facebook.

Kyndig hjelp
For Marius Nakken og NAF avd. Ålesund og omegn åpner nemlig opp øvingsbanen i Olsvika, et sted der en kan kjøre bil for aller første gang, og med kyndig hjelp, og under rolige og trygge omgivelser.
 
Å kjøre bil trygt kommer fra trening. Og trening øker sjansen for å bestå førerprøven.
 
For å kunne øvelseskjøre må den nye sjåføren ha fullført trafikalt grunnkurs, og jo mer en øvelseskjøre, jo bedre sjåfør.
Erfarne sjåfører er tryggere, og trafikkskolene gir en grundig opplæring, men det vil være kostbart om trafikkskolene også skal bidra med å skaffe ferske sjåfører erfaring. Derfor er ledsageren viktig.
 
Trygt på bane
- Å kunne øvelseskjøre på et lukket og trygt område gjør at både den nye sjåføren og ledsageren kan senke skuldrene.  Det gir arbeidsro og øker læringsutbyttet, sier Marius Nakken.  
 
-NAF Ålesund Motorstadion i Olsvika er derfor en perfekt arena for dette formålet. Med dette tiltaket vil man være bedre forberedt når man skal ta turen ut på trafikkerte veier, sier han.
 
Dette må til
-Ledsager må ha fylt 25 år, og hatt førerkort for bil sammenhengende de siste fem årene.
 
-Eleven må ha fylt 16.år, og ha med bevis for fullført trafikalt grunnkurs, eller førerkort i en annen klasse.
 
-Bilen må ha rød L på hvit bakgrunn, og ha ekstra speil for ledsager.
 
-Det er gratis for NAF-medlemmer å delta. Kroner 100 for ikke-medlemmer.
 
 
De ti første får plass i denne omgang, men tilbudet vil bli gjentatt ved økt interesse, informerer NAF avd. Ålesund og omegn.