VIKTIG HJELP: Så sent som august i år måtte hjelpekorpset bistå en person på Holsfjellet. Nå feirer Spjelkavik Røde Kors 70 år. Foto: SPJELKAVIK RØDE KORS


Feirer med parade

Tirsdag skal det feires når Spjelkavik Røde Kors fyller 70 år.


byline friwal

10.oktober 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: I 70 år har hjelpekorpset til Røde Kors i Spjelkavika stått parat, søkt etter savnede, spjelka beinbrudd, gitt livsnødvendig hjelp og assistert ved arrangementer.

Viktig rolle
Nå fyller Spjelkavik Røde Kors 70 år, og fra sin base i Myrdalsveien ved SIL-huset lærer de stadig opp nye hjelpere til en god gjerning og livsviktig hjelp.
 
For førstehjelpskurs for privatpersoner, skoler, barnehager, organisasjoner og bedrifter er en viktig del av jobben.
 
Nå skal de feire seg selv, og vi andre kan juble til dem og for dem når de på tirsdag runder 70 år.
 
Nedtonet feiring
-Vi hadde i utgangspunktet tenkt å ha en stor markering, men på grunn av smittesituasjonen ble dette avlyst, forteller Reidar Bringsli i Spjelkavik Røde Kors.
Men Røde Kors har alltids en plan B.
 
-Vi fant ut at vi heller kunne vise oss fram i nærmiljøet vårt, som jo er Spjelkavika. Derfor vil vi lage en liten parade som går fra Fellini og ned til Røde Kors huset, forteller han.
 
-I paraden kommer vi til å ha med oss det vi har av kjøretøy, hengere og båt, forteller Bringsli, som legger til at Spjelkavik Røde Kors i alle disse årene fra 1950 stort sett har vært et ren hjelpekorps. Her har det imidlertid kommet en endring.
(Saken fortsetter under bildet):

JULEPARADEN: Tradisjonen tro stiller Spjelkavik Røde Kors opp med fakkwlborg når Spjelkavik skolekorps arrangerer Juleparade i Spjelkavika.
Foto: Spjelkavika.no


Utvidet arbeidet

-Vi har en aktivitet for ungdom som hetter RØFF, Røde Kors friluftsliv og førstehjelp. Og nytt av året er en omsorgsavdeling der vi satser på besøksvenner og norskprat.
Etter hvert vil vi også starte en våketjeneste og muligens besøksvenn med hund.
 
-Hvorfor har dere startet denne omsorgsavdelingen?
-Fordi vi ser behovet for dette i samfunnet rundt oss. Det blir stadig flere ensomme eldre, og vi trenger flere frivillige både til omsorgsavdelingen og hjelpekorpset ved å kontakte oss på rodekors.no, sier Reidar Bringsli.
 
Påmelding
Spjelkavik Røde Kors ber de som ønsker å delta i paraden eller programmet om å melde seg på ved å trykke på denne linken.
 
Og for alle som med god avstand vil se paraden, så starter den altså klokken 18.00 ved restaurant Fellini tirsdag 13.oktober.
 
Fra klokken 19.00 til 21.00 vil det bli koronavennlig kaffeservering og kake. Og samtidig er det anledning til å ser på utstyret til hjelpekorpset og RØFF, samt at det vil bli andre innslag.
 
Vår oppfordring er klar; Møt opp å gi dem en god applaus på sin vei mot Røde Kors huset i Myrdalsveien. Og gjør det med avstand.