DELES: Videoen av en mann som blotter kjønnsorganet sitt på Moa deles i stor stil. Nå advarer politiet om at delingen av videoen er straffbart, og at personen på videoen er sårbar. Video: SKJERMDUMP


-Vis ansvar, ikke del

Politiet ber folk vise ansvar og ikke dele videoen av mannen.

 


byline friwal

20.oktober 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Videoen er tatt opp på Amfi Moa og viser en mann som sitter på en benk utenfor en butikk i senteret og spiser is. I filmen vises mannens kjønnsorgan tydelig.

-Ikke del
Spjelkavika.no fikk søndag og mandag flere tips om hendelsen. Nå går politiet ut med en klar oppfordring.
 
-Ikke del denne filmen. Det er faktisk straffbart, sier leder for etterretning og forebyggende avdeling i Møre og Romsdal politidistrikt, Bjørn Egil Gamlem til Spjelkavika.no.
 
Han viser til Nora Mørk saken der personer som delte håndballspillerens private bilder fikk store bøter etter deling.
 
Sårbar
-Dette er snakk om en person i en sårbar situasjon, og for oss en klar sak for helsevesenet. Her må vi be folk være ansvarlige voksne og ikke dele denne filmen, sier Gamlem, som ikke er i tvil om hva som burde være reaksjonsmønsteret til den som har filmet mannen.
 
-Personen som filmet burde tatt kontakt og spurt om vedkommende trengte hjelp, for så å varsle oss, heller enn å filme for så å dele, sier han.
 
Gamlem er kjent med at dette er en person som bruker kjøpesenteret mye, og at det verserer rykter om vedkommende. Noe som tydelig har eskalert etter deling av videoen.
Han avviser at politiet mistenker mannen for å ha blottet seg.
(Saken fortsetter under bildet):

AMFI MOA: Mannen på videoen bruker kjøpesenteret mye.
Foto: ARVID HJELM / Spjelkavika.no


Straffesak

-Nei, det har vi ikke noe mistanke om. Heller ikke at han har posisjonert seg for å blotte seg for barn og slike ting.
 
-Men Amfi Moa har fått flere meldinger med bakgrunn av denne filmen, og flere er til dels aggressive i formen der enkelte selv tar til orde for på egen hånd å fjerne mannen fra senteret, om ikke Amfi selv gjør dette.
 
-Dermed kan en mann som er i en sårbar helsesituasjon bli utsatt for vold. Vi ber derfor om at folk opptrer kritisk, sier han.
 
Bjørn Egil Gamlem sier at politiet nå har opprettet en straffesak på filmen, og at det er satt i gang etterforskning.