FANTASTISK ARBEIDSPLASS: Maria Hovdenakk Rukin fikk onsdag blomster av arbeidsgiveren sin, i tillegg til bestått fagprøve i resepsjonistfaget. Hun roser arbeidsgiver og kolleger, her representert ved hotelldirektør Kari Janne Myklebust (midten) og kollega Lillemor Grønkilen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Besto med glans

Nå har Maria Hovdenakk Rukin (21) fagbrev som resepsjonist. Men i en bransje som sliter.

 


byline friwal

19.november 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: -Ja, det er en rammet bransje der stadig flere hoteller og hotellkjeder nå ser seg nødt til å permittere folk, sier hotelldirektør Kari Janne Myklebust hos Thon Hotel Baronen i Spjelkavik sentrum.

Besto
Hotelldirektøren er full av lovord når hun snakker om lærlingen hun har hatt helt fram til fagbrevet var i boks.
 
-Maria besto med glans, og hun er den første lærlingen i resepsjonistfaget vi har hatt siden 2003, sier Kari Janne Myklebust. Hun mener dette likevel er en solskinnshistorie.
 
-Ja, det mener jeg det er, for hotellbransjen er for tiden i mørket. Til tross for det har vi klart å få en lærling gjennom til fagprøve, for dette kunne endt galt.
 
Risiko
-Hvordan?
 
-Det kunne blitt full nedstenging av hotellet i den perioden hun har vært her. Noe det også var i mars, men for en kortere periode enn de tre månedene som er grensen for en lærling å være uten jobb. Nå har vi heldigvis unngått det, og jeg mener det er en Guds lykke at vi har fått henne gjennom. Nå er både jeg og resepsjonssjefen vår, Marit Tveiten lykkelig og lettet, sier hun.
 
Det er også den nyutdannede resepsjonisten, som er vokst opp på Blindheim, og som har gått skole på Volsdalsberga før hun begynte som lærling.
(Saken fortsetter under bildet):

RETT PLASS: Det er her Maria Hovdenakk Rukin vil være, bak skranken på et hotell.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Har målet klart

-Hvorfor valgte du et fag i hotellbransjen?
 
-Jeg liker å jobbe med folk, møte nye gjester og stamgjestene, forteller den nyutdannede resepsjonisten.
 
-Jeg var helt blank rundt faget før jeg startet, og de første par ukene var jeg mest som et spørsmålstegn, for jeg så at dataprogrammet til Thon ble tøft å lære seg. Men det gjorde jeg, og jeg synes tiden min her har vært fantastisk., sier Maria, og skryter av arbeidsplassen sin.
 
-Jeg hadde ikke sett for meg en bedre arbeidsgiver, kolleger og stamgjester. Helt fantastisk, sier 21-åringen til Spjelkavika.no.
 
Maria er klar over situasjonen til hotellbransjen, men gir ikke opp drømmen om en framtid i en hotellresepsjon.
 
-Nei, jeg håper jo det skal kunne skje. Men når jeg er ferdig med tiden min her går jeg til en annen jobb, så får vi se hva tiden bringer. Målet mitt er imidlertid helt klart, sier hun.