SE VIDEO FRA HELGEN: Se video fra en helg utenom det vanlige i Spjelkavika. Foto/Video: PER KRISTIAN OLSEN / spjelkavika.


Vil ha mer Lyspark

Inviterer til Spleis for mer Lyspark i desember.


byline pk

30.november 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: En helt spesiell adventshelg er over. Helgen som skulle reduseres grunnet pandemien ble til en suksess på mange måter.

Mange reaksjoner
Nisseløp, direktesendt tenning av juletreet på NRK1 og ikke minst Lysparken i området rundt elva har virkelig funnet veien til folks julehjerter i en mørk tid. Det ønsker Team Spjelkavika å ta konsekvensen av.
 
-Både Team Spjelkavika og Spjelkavika.no har fått mange henvendelser fra folk som ønsker at Lysparken skal stå hele desember. Det sjanser vi nå på at folk vil være med på, sier Fridgeir Walderhaug, leder i Team Spjelkavika.
 
-Vi har startet en Spleis etter å ha fått et svært godt tilbud fra Konsertsystemer, og ikke minst at folk ønsker dette, sier han.
 
 
-Trenger lys
En av dem som ringte Fridgeir Walderhaug om saken er Bjørnar Flem.
 
-Ja, jeg ringte med et håp om at Lysparken kan få stå ut desember. Jeg tror det er mange som trenger litt lys nå, og da er dette helt topp, forteller han, og lover å bidra med sitt til spleisen Team Spjelkavika nå har etablert på Spleis.no.
(Saken fortsetter under bildet):

VAKKERT:  Team Spjelkavika lar Lysparken rundt elva og kanalen bli stående.
Foto:Spjelkavika.no


Lederen i Team Spjelkavika er enig.

-Soleklart, hvilket det jo ikke er for tiden, men mørkt. Samtidig som vi er i en pandemi mange føler trykkende, truende og vond. Da er det godt å se noe slikt som Lysparken, og det var nettopp det vi hadde i tankene når jeg ringte Per Oskar Mørk Pedersen i Konsertsystemer. Han kjørte på slik at vi fikk det opp denne helga.
 
-Vi kjører på
-Men nå blir Lysparken værende?
 
-Ja. Vi har jo ikke pengene som skal til helt ut desember, men jeg er ikke i tvil om at det må kunne la seg ordne om folk i Spjelkavika gir en liten skjerv på spleisen, og kanskje næringslivet også kan bidra. Uansett fortsetter vi nå med Lysparken så lenge det er mulig, ut mot slutten av måneden, sier han.
 
Lørdag og søndag har Lysparken lyst opp området fra mørkets frambrudd til midnatt. Da slukkes lysene.
 
-Det er to grunner til det, sier han.
 
-Den ene er risikoen for tyveri eller hærverk. Den andre er at kalde vinternetter gir kondens i lampene. Noe som ikke er bra.
 
-Hvordan bidra?
 
-Gå inn på spleisen og gi ditt bidrag via denne linken. Da er du med på spleiselaget sammen med Team Spjelkavika, forteller han.