BANA:  Team Spjelkavika inspiserte bana før isleggingen startet. Fra venstre, Fridgeir Walderhaug, leder i Team Spjelkavika, styremedlem Per Krisian Olsen, Siri Hatlen Gjerde, Thomas Albertsen som er prosjektansvarlig for Team Spjelkavika, og Håkon Teigen i Spjelkavikas venner. Onsdag tar de sikte på å lage både moro og servere varm drikke og mat. Foto: JOHANNES WALDERHAUG / spjelkavika.


Vintermoro

Team Spjelkavika snart klar til å invitere til vintermoro på og ved ny skøytebane i Vika.

 


12.januar 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA: I tre dager har medlemmer i Team Spjelkavika holdt på med forberedelsene til vintermoro med skøyteis og skiløyper for store og små.
 
Påført vann
-Vi har holdt på noen dager nå med gradvis å påføre vann, sier Thomas Albertsen, holdende på en brannslange lånt av Spjelkavik brannstasjon. Med på laget er også Spjelkavikas venner.
 
Det er Thomas som er Team Spjelkavika sin ansvarlige for prosjektet som både blir et åpent tilbud og et arrangement som vil gå over flere dager.
(Saken fortsetter under bildet):

ISMESTEREN: Thomas Albertsen har fått oppgaven som ismester, eller prosjektleder for skøytebana og all vintermoro som skal skje på og ved isen. Her påfører han enda et lag med vann.
Foto: JOHANNES WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Sjekker været

-Ja, vi tar sikte på det. Her har vi ei stor fin bane som er nesten femti meter lang og tjue meter bred alle kan boltre seg på når den er ferdig.
 
-I tillegg vil vi sette opp teltet vårt slik at en kan søke inn i varmen i perioder, skifte skotøy og kanskje kjøpe både kakao, svele og andre godsaker, sier han.
 
Når en skal lage skøytebane er det mye som skal tas hensyn til. Ikke minst været.
 
-Vi sjekker været ofte ja. Det må vi for å få til en is en kan ha det moro på. Det blir ikke en OL-is, men en is som holder til masse moro.
 
-Nå kom det en del snø natt til mandag, og den landa oppå det første laget med is. Denne måka vi bort mandagen og peisa på med flere nye lag vann.
Det er nå fryst, og snøen som kommer tirsdag får vi ta bort.
(Saken fortsetter under bildet):

IHER ER BANEN: Området Team Spjelkavika vil lage vintermoro på de kommende dagene finner du rett vest for Spjelkavik vidergående skole.
Foto: JOHANNES WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Vintermoro

-Og onsdag er alt fryd og gammen?
 
-Ja det håper vi virkelig. For meldingene forteller om nydelig og kaldt vær. Da er Team Spjelkavika også klar til å ha en konkurranse eller to på isen, og at vi har på plass ei skiløype for de som har lyst å prøve på flat mark.
 
Informasjon om isen vil Team Spjelkavika legge på sine sider på Facebook, i tillegg til at det blir informert på Spjelkavika.no sine flater.
 

Vil du stille som frivillig i Team Spjelkavika?

Send en melding på facebooksiden!

 
Sikkerhet
-Vi er jo i en pandemi, så vi vil passe på at det ikke blir klynger av folk eller for mange på isen samtidig. Det samme gjelder i varmeteltet der vi også har kiosken.
Når det er kaldt er det også greit med en buff eller munnbind, forteller Thomas.
 
-Vi anbefaler sterkt at hjelm vurderes når en skal ha det moro på isen. En smell med hodet mot is er ikke moro.
Nå tirsdag skal vi fortsette arbeidet. Isen ligger der, men vi håper at folk ikke strømmer til riktig enda. Vi vil forsikre oss om at den sitter som et skudd før den slites ned, sier han.
 
Skolene
Området brukes normalt av Spjelkavik videregående som har tillatt Team Spjelkavika å bruke plassen. På dagtid vil skolen ha anledning til å benytte isen om de ønsker det, noe trolig også de to andre skolene og barnehagen like ved ønsker.
 
Her maner Team Spjelkavika til god dialog.