BANKGAVE: Sparebanken Møre så at Spjelkavikas venner manglet 27.000 kroner på nye belter til tråkkemaskina. Da skrev de en sjekk og troppa opp til overlevering. (F.v) Per Ove Stølen, Håkon Teigen og Glenn Struck i Spjelkavikas venner, og banksjef Andreas Stensøe Ulvestad og rådgiver i banken, Sondre Skulstad. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


-Bestiller i morgen

-Da kan vi bestille beltene i morgen, sier en glad Håkon Teigen, leder i Spjelkavikas venner.

 


byline friwal

31.januar 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | Spjelkavikas venner: -Ja dette kom godt med, og nå kan vi få på plass beltene raskt slik at det blir fine løyper på fjellet.

Manglet 27.000
Leder for Spjelkavikas venner, Håkon Teigen møtte opp sammen med Glenn Struck og Per Ove Stølen da Sparebanken Møre varslet om at de ville komme med en sjekk søndag.
 
27.000 kroner, står det tydelig på symbolsjekken som ble overlevert fra banksjef i Spjelkavik filial, Andreas Stensøe Ulvestad og rådgiver Sondre Skulstad.
 
Beløpet er ikke tilfeldig. For i de siste ukene har Spjelkavikas venner hatt ute en spleis på Spleis.no for nettopp nye belter, noe Spjelkavika.no skrev om 18.januar. Og da beløpet sto på innsamlede 73.000 manglet det nettopp 27.000 for å kunne bestille de nye beltene.
 
 
Spleis og gaver
-Vi har selv 20.000 på konto, samt et bidrag fra Holm-stiftelsen på 100.000 kroner.
Dette, spleisen og nå gaven fra Sparebanken Møre gjør at beltene er i havn, sier Teigen.
 
Fortsatt er det ti dager igjen av spleisen, og den går sin gang. For de pengene som måtte komme inn nå er slett ikke overflødige.
 
-Nei, de vil gå til drift og vedlikehold, som jo er en vesentlig del, så vi håper folk fortsatt deltar på spleisen, sier han.
(Saken fortsetter under bildet):

SNART KLAR: Glenn Struck gleder seg til at de utslitte beltene skal skifte ut. For det betyr at han kan sette i sving med flotte skiløyper på toppen av fjellet.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Godt tiltak

Banksjef Andreas Stensøe Ulvestad er ikke i tvil om at dette er godt anvendte penger.
 
-Dette er tiltak vi liker. Det er viktig at folk kommer seg ut. Spesielt i disse tider med pandemi. Og samtidig ville vi at Spjelkavikas venner skulle få mulighet til å få dette på plass raskt, sier han.
 
Banksjefen har tett dialog med frivilligheten i Spjelkavik, også Spjelkavikas venner som han mener bidrar sterkt til trivsel i lokalmiljøet.
 
-Det er fantastisk å se all den frivilligheten som er nå. Sparebanken Møre er jo en bank som skal tilbakeføre midler til lokalsamfunnet. Og det gjør vi med glede når det er slike fine tiltak, sier han.
 
Verken Håkon Teigen eller Glenn Struck i Spjelkavikas venner kan si noe nøyaktig tidspunkt for skifte av beltene, med påfølgende løyper, men lenge til blir det ikke.
 
-Vi skal kalle inn til dugnad så snart beltene kommer. For vi skifter dette selv. Om et par uker bør vi i alle fall nærme oss. Da blir det flotte løyper også på toppen.
 
-Glenn tråkker nå turløypa, men når de nye beltene er på plass kan tråkkemaskinen også brukes på fjellet. Da snakker vi om over to mil med fantastiske løyper, sier Håkon Teigen.