HOLD FAST: Sett deg godt til rette, for det går unna i denne lille kule filmen til Asbjørn Larsgård Heggstad, på sin vei ned fra toppen av Spjelkavikfjellet. Video: ASBJØRN LARSGÅRD HEGGSTAD


Fint turvær

Filmen til Asbjørn viser de flotte stiene i rask film. Og nå blir været fint et par dager, om du vil på tur.

 


byline friwal

2.april 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Asbjørn Larsgård Heggstad har filmet sin tur ned fra toppen av Spjelkavikfjellet med sitt spesielle kamera. Det ble til en kul film (Se filmen øverst i saken).

Populært
Men hold deg fast, for Asbjørn har sørget for at det går unna ned bakkene til bommen ved heishuset til Turheisa.
 
På ferden ser vi mange som har valgt å bruke påskedagene til en tur opp på fjellet, og stien, eller det som har blitt rene veien, er et resultat av et stort dugnadsarbeid av Spjelkavikas venner, SIL og flere frivillige.
 
Sentralt i arbeidet har Glenn Strùck stått, og på skjærtorsdag var det han og Geir Grimstad som var i full sving med å ordne ei bru som trengte omsorg og pleie.
 
Parkeringsplassen er ofte full av biler, noe som viser hvor populært det har blitt å ta turen opp fjellet.
Og været i påska bør ikke avskrekke like mye som varslene gjorde for få dager siden.
(Saken fortsetter under bildet):

GRUS: Sommeren 2019 ble det fraktet opp mye grus til stien opp fjellet. Glen Strùck (bildet) og andre frivillige sto på for å gjøre tilkomsten bedre. Også skjærtorsdag sto et par av karene på med arbeid.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Greit vær

Som normalt er ikke værmelderne Yr og Storm helt enige i hvordan være blir de neste dagene, men de er betraktelig bedre enn det begge meldte tidligere i uka.
 
Langfredag skal det bli noen solgløtt, og noen få dråper fram til klokken 12.00 i følge Storm. Da skal nedbøren gi seg, og det meldes overskyet og mellom fem og fire grader.
 
Yr på sin side melder ikke dråper av noe slag, mener enig med Storm temperaturmessig. I følge dem vil vi få noen solgløtt rundt middagstid, og fra kvelden.
 
Påskeaften lørdag melder begge oppholdsvær, og temperaturer på mellom to og åtte grader utover dagen.
Her er Yr mest generøse, og melder gode solgløtt fra ellevetiden og utover mot kvelden, fram til 22.00 da Yr truer med nedbør i form av regn.
(Saken fortsetter under bildet):

GAPAHUKER: Flere flotte gapahuker er satt opp på fjellet. Her kan en kose seg med medbragt mat, grilling og hygge. Og skulle været bli for gale så søk ly og ta ei pause.
Videograbb: ASBJØRN LARSGÅRD HEGGSTAD


Blir dårlig

De som har lyst på fjellet i et helt greit vær bør ha tatt turen fredag eller lørdag. For søndag og mandag blir heller begredelig.
 
Begge melder nedbør og vind. Storm strøkker til og med på med litt sludd utpå kvelden søndag og hele mandag.
 
Men så er det dette med vær og klær. Vi ser jo tydelig at ikke alle skremmes av været, men velger å ta seg opp på fjellet så å si nesten uansett vær.
Men så er det jo noen koselige gapahuker oppover der en kan ta ei pause og kose seg.
 
Og husk; Du kan støtte arbeidet på fjellet direkte, eller ved frivillig parkeringsavgift på vippsnummer 570206.
 
 

 SE VIDEO øverst i saken