SVANESELSKAP: På Stikk UT! løypa rundt Lillevatnet kan en oppleve fuglelivet på nært hold. Her representert av en svane som mer enn gjerne ville studere banksjef Andreas Ulvestad på nært hold. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Støttet ny app

1.mai er starten på sesongen med Stikk UT! Og i år med helt ny app.


byline friwal

1.mai 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Nå står de klar. 470 Stikk UT! Turer i hele fylket, der 248 av dem er på Sunnmøre ligger og venter på turglade kodejegere. Og nå kan du laste ned en egen app til formålet.

Ga penger
Det er Sparebanken Møre som har gjort det mulig for Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, og Sunnmøre friluftsråd å få utviklet den helt nye appen.
 
-De er hovedsponsor til Stikk UT!, og har bidratt med 750.000 kroner. Uten disse pengene ville vi nok ikke klart å få laget appen, sier rådgiver i Sunnmøre friluftsråd, May Britt Haukås til Spjelkavika.no.
 
-Appen vier alle turene våre, og om en bruker gps-funksjonen på mobiltelefonen vil en se hvor en skal gå for å komme fram til kodene, forteller hun.
(Saken fortsetter under bildet):

UT PÅ TUR: Rådgiver i Sunnmøre friluftsråd er glad for bidraget på 750.000 kroner fra Sparebanken Møre
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Fantastisk tiltak

Også i vårt område er det flere Stikk UT! turer, og banksjef i Sparebanken Møre Spjelkavik, Andreas Ulvestad er klar på hvorfor banken er med på denne satsingen.
 
-Banken er med fordi dette er et fantastisk tiltak som fremmer folkehelsa. Og det er noe alle kan være med på ettersom rutene har forskjellige grader.
Her ved Lillevatnet er det for eksempel grønn rute. Den er enkel å komme seg fram på, og er 2,1 kilometer lang, sier han.
 
I vårt område er det Stikk UT turer ved Lillevatnet, Turheisa, Holsfjellet, Emblem, Lerstadvatnet og fjordstien som strekker seg fra Furmyra til Hatlane.
 
Lillevatnet er et populært mål for turgåere, der en kan oppleve blant annet fuglelivet på nært hold. Noe Andreas Ulvestad fikk erfare da en av svanene ønsket å ta en nærmere titt på banksjefen.
 
Vanskelighetsgradene er indikert med farger, der de grønne rutene er de enkleste, som på Lillevatnet.
 
Blåe ruter er ofte litt lenger, og kan være brattere.
Rød rute krever fysikk, og på den vanskeligste, svart er mest utfordrende.
Men alle løypene er trygge, og de vedlikeholdes.
På Sunnmøre har vi en svart rute, opplyser Haukås.
-Det er Lauparen og befinner seg i Ørskog, sier hun.
 
Startskuddet har altså gått. Nå er det bare å komme seg ut på tur.

 

GLAD FOR Å STØTTE: Banksjef Andreas Ulvestad er glad for å kunne bidra
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no