STASELIG BIL  Artister, utstyr og andre saker skal bli fraktet i en staselig Mini Countryman Plug-in hybrid, kjørt av Sebastian Harang (bak rattet). Vi møtte ham sammen med Inger Johanne Langeland og Terje Pedersen på golfbana nedenfor låven på Nedregaarden. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Stiller du?

Laavfest er i sikte, men arrangørene vil gjerne ha flere frivillige.


byline friwal

7.august 2021 

Spjelkavika.no | LAAVFEST:

-Ja, det vil vi gjerne ha, for vi har fortsatt behov for flere folk, sier Inger Johanne Langeland, en av festivalsjefene under Laavfest.
 
Frivillige
 
-Hva trenger dere de frivillige til?
 
-Det er mange oppgaver som skal dekkes. Blant annet servering, for grunnet smittevernet, som vi tar på ytterste alvor, må vi servere på bordene.
 
-I tillegg er det oppgaver som registrering, vakthold, innslipp og slike ting. Alle frivillige blir delt opp i arbeidsøkter på tre timer, og de får gratis inngang og ei flott t-skjorte, forteller hun.
 
Staselig Mini
 
Spjelkavika.no møter Inger Johanne sammen med Sebastian Harang og Terje Pedersen på sletta nedenfor selve låven på Nedregaarden.
Sebastian har tatt plass i en ny flott bil det ikke er til å ta feil av.
 
-Med den skal vi kjøre artister og andre nødvendige ting før og under festivalen, sier han fra forsetet i den flotte bilen av merket Mini Countryman Plug-in hybrid.
 
-Det er Bavaria MINI Ålesund som har sørget for at vi får låne den flotte bilen, og den kommer godt med.
 
Endret planer
 
I utgangspunktet skulle Laavfest arrangeres på en litt annen måte rent plassmessig.
 
For nedenfor den røde låven er det nemlig et naturlig amfi som ville passet svært godt for publikum å sitte for å se det som skjer på scenen, godt plassert på den nedre del av golfbana.
 
-Slik blir det ikke, og det er jo smittevernet som slår inn. For vi må altså ha bord og stoler slik at vi kan servere på bordene, men dette skal gå veldig bra, og lørdag 14.august skal bli en gledens dag med smil fra morgen til kveld, lover Inger Johanne.
 
-Ta hurtigtest
 
Gjengen bak Laavfest lover også et trygt arrangement hva smittevern angår, men har en liten oppfordring til alle som kommer på arrangementet.
 
-Test dere med hurtigtest på Amfi Moa før dere kommer. I nybygget vil de holde åpen for testing fram til klokken 21.00 på festivaldagen, så det oppfordrer vi til.
 
-I tillegg deler vi opp i områder, spriter, holder avstand og står på. For dette skal være trygt å bli med på, sier hun.
(Saken fortsetter under bildet):

KJELLEN: Kjell "Kjellen" Bigset kommer til Laavfest. Hold billettene framme for kontroll.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Utsolgt

 
Billettene er utsolgt på Laavfest, med et lite forbehold om at de kan øke antallet fra gjeldende 600 solgte billetter.
 
-Her kan det skje ting, for vi begynner jo tidlig både med trylleshow og trommekurs for familier, og vi ser på hvordan vi eventuelt kan ta inn folk når andre drar ut, og eventuelt muligheten til å legge ut nye billetter når det nærmer seg. Men dette må vi eventuelt komme tilbake til, sier Inger Johanne.
 
 
Artistene
 
Imidlertid er eksisterende billetter solgt, og artistlista er komplett.
 
Vi nevner navnene på artistene publikum får møte denne dagen;
 
Live Marie Hanken, Chapped, Jonas Ess, Isak Shorty, Emilie Malene, Miss Aurora, Jakob Sewerin, Eric & the Horsemen, DJ Phonsak, Kjellen og Jann Leite, NŌVA, Mikhael Paskalev, Remember When, Neon Ion, Mahogni og Groov Gerilja.