GLEDE OG ARBEIDSLYST: Klokka 09.00 lørdag morgen startet arbeidet med å frakte grus opp til turløypa på toppen med helikopter. Samtidig troppet Sparebanken Møre mannsterke opp med 100.000 kroner på sjekk. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


-Fint å få bidra

-Det er en glede å få være med på slike prosjekter, sa banksjef Ulvestad.


byline friwal

21.august 2021



 

Spjelkavika.no | TURLØYPA:

Banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre roste tiltaket på Spjelkavikfjellet.
 
 
-En glede
 
For klokken 09.00 i dag tidlig var gjengen i Spjelkavikas venner på plass ved P-plassen til Turheisa, der de ventet på at helikopteret skulle komme for å fly opp grus til siste del av turløypa og Bølgeblikk.
 
-Det er en stor glede for oss å få være med på slike prosjekter som dette.
 
-Turstiene i Spjelkavika og på fjellet er for hele regionen, og det er svært populært, sier banksjef Andreas Ulvestad, som sammen med Morten Lysgård Bristøl og Trond Godø troppet opp fra Sparebanken Møre sin filial i Spjelkavika.
 
 
Populært
 
-Faktisk ligger denne løypa på åttendeplass i popularitet hos Stikk Ut. Stikk Ut turen rundt Lillevatnet, som Spjelkavikas venner også har befatning med, ligger helt i toppen, sier han
 
 
-Vi er jo Nordvestlandets største bank, og femti prosent av overskuddet vårt skal tilbakeføres til lokalmiljøet, så det er ekstra kjekt å få være med på dette, sier han.
 
 
Siste del
 
Hele lørdagen var satt av til helikopterfrakt av bindegrusen som ble plassert på stien mot toppen.
 
-Det er rundt 300 meter som gjenstår. Det skal vi ferdiggjøre i dag, sa leder i Spjelkavikas Venner, Håkon Teigen til Spjelkavika.no lørdag morgen.
 
Nede førte han gravemaskinen som fylte ”bøtte” etter ”bøtte” med grus, som ble fraktet opp til toppen av løypa.
 
Der oppe sto Glenn Strùck, Robert Strùck og Geir Grimstad klar for å ta mot og spre grusen ut på stien.
(Saken fortsetter under bildet):

STIEN: Her jobber Glenn Struck med en del av stien på toppen som fikk et godt lag med grus. Sammen med Geir Grimstad og Robert Struck sørget de for mottaket av over 70 kubikk grus.
Foto: ROBERT STRUCK


 

Lys i løypa

-Men dere stopper ikke med dette?
 
-Nei, vi har nå fått fullfinansiert lys på stien de siste tre hundre meterne. Det har vært et savn, spesielt i mørketiden, så bidraget fra Sparebanken Møre er svært gledelig og kjærkomment.
(Saken fortsetter under bildet):

TROPPA OPP MED 100.000: (F.v) Trond Godø, Andreas Ulvestad og Morten Lysgaard Bristøl (t.h) overrakte symbolsjekken til leder for Spjelkavikas venner, Håkon Teigen (nr. 3 fra venstre).
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

-Når er lysene på plass?

 
-Det er litt usikkert enda, for vi er nå i sluttfasen med godkjennelser på søknader om å sette det opp. Men vi skal få det på plass så snart som råd er.
 
-Bruken av fjellet og løypa har tatt helt av. For nå er det folk her fra tidlig morgen til sene kvelden. Det ser vi jo på alle hodelyktene på kveldstid, og jeg tror gapahukene betyr mye.
 
-Vi ser at turgåere i alle aldre bruker dem flittig, og da spesielt familier, så det skal bli fint å få lyssatt også siste del av løypa, sier Håkon Teigen.
(Saken fortsetter under bildet):

KLAR FOR ØKT: (F.v) Helga Krogsæter Ytrebø og Håkon Teigen i Spjelkavikas venner planlegger arbeidsøkta. Jacob Storlykken er klar som vaktmann iført gul vest, og piloten i blått er klar for tunge løft.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Det var åtti kubikk med grus som lå klar på parkeringsplassen da arbeidslaget og helikopteret fra Nord Helikopter kom på plassen lørdag morgen. Og så snart symbolsjekken fra Sparebanken Møre var overlevert gikk alle til aksjon.

 
Ni timer flyging var varslet naboer og turgåere på forhånd, og en hvending tok ikke mye mer enn minuttet i snitt for den orange maskinen.
 
-Det er tredje gang vi flyr opp, og det er vi nesten nødt til å gjøre. For det er veldig bratt i områdene der vi har brukt helikopter. Det er vanskelig å bruke en dumper der oppe. Men når dette er gjort, og vi senere får på plass lys så blir dette veldig bra, sier han.