DEBATT MED HUMOR: Spjelkavik sentrum blir lørdag åsted for alvor og humor med et topptungt politikerlag med komiker Ørjan Liavåg som debattleder. Samtidig blir det politisk torg før og etter debatten. Fotomontasje/ spjelkavika.no


Debatt med humor

Lørdag skal det settes politisk dagsorden i Spjelkavika, og det med humor og alvor.


byline friwal

26.august 2021 

Spjelkavika.no | DET SKJER I VIKA:

Det er et topptungt politikerlag som inntar Spjelkavik sentrum og Mittetparken kommende lørdag for stands og debatt med humor i alvoret.
 
 
Møt politikerne
 
-Ja, hit kommer flere partiledere og toppkandidater fra de aller fleste partiene som stiller til stortingsvalg for Møre og Romsdal, sier Per Kristian Olsen.
 
Han er arenasjef for arrangementet som Spjelkavika.no står bak sammen med TVSmia.no og flere samarbeidspartnere.
 
På programmet står både politisk torg og politisk debatt på scenen. Alt i området rundt Mittetparken og parkeringsplassen til Thon Hotel Baronen i Spjelkavik sentrum.
 
-På det politiske valgtorget vil alle partiene ha sine stands for å møte velgerne. Og her blir det vel kjent stil med roser, ballonger, drops og andre lokkemidler, vil jeg tro.
 
-Vi starter med politisk torg i 14-tiden og litt utover. Litt avhengig av når partiene får etablert seg. Så blir det debatt med start klokken 16.00.
 
-Politisk torg vil holde åpent også etter debatten, forteller han.
 
 
 Politisk torg 14.00 
 
 
Ørjan Liavåg
 
-Si litt om debatten. Den blir noe litt utenfor det vanlige?
 
-Ja. Politikk og valg er jo alvorlig og viktig, så det skal vi ivareta, men valgkampen er lang, og kanskje trenger vi litt smil og skjemt inn i debatten?
 
-Og der kommer altså komiker Ørjan Liavåg inn?
 
-Ja, Ørjan er vel landets mest kjente svoger, og for at han har ”steike fine gardiner” hjemme. Og med sin rollefigur Jann Leite vil politikerne trolig måtte tåle et sleivspark her og der. Vi håper på en morsom debatt med lun humor, freske fraspark og som er politisk opplysende.
 
-Mye å be om alt det der vel?
 
-Nja, kanskje, men vi har troa, og det er jo en rutinert gjeng med politikere som kommer for å diskutere samferdsel, helse- og skolepolitikk, samt et tema Ørjan trekker opp av hatten, der politikerne er uforberedt.
(Saken fortsetter under bildet):

-GLEDER OSS: Arenasjef for politisk torg og den politiske debatten er Spjelkavika.no sin reporter Per Kristian Olsen. Han og resten av arrangørene gleder seg til å sette Spjelkavika på det politiske kartet kommende lørdag.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

 

 Debattstart 16.00 

 

Sylvi Listhaug

 
-Topptung må du nesten forklare.
 
-Noen av partiene stiller med partilederen sin, deriblant kommer Fremmskrittspartiets leder Sylvi Listhaug, og hun er nok den mest profilerte av politikerne i panelet.
 
-I tillegg stiller partiet Demokratenes partileder Kent Andersen.
 
-Flere partier kommer med toppkandidatene sine, som Arbeiderpartiets Per Vidar Kjølmoen og Birgitte Oline Kjerstad fra SV.
 
-Andre partier kommer med andre kandidater høyt på listene, men som vi vet er rutinerte debattanter. Ikke alle partier har helt landet på hvem de skal sende til debatten, så vi er spent, forteller Per Kristian Olsen, før han legger vekt på en viktig sak.
 
-Politikerne har jo ting de deler ut. Men de har fått forbud mot vafler og sveler.
 
-Hvorfor det? Sveler og vafler er jo godt?
 
-Ja, og det skal vi selge på plassen, og overskuddet går til aktivitet for barn og unge i Spjelkavika. Og da kan vi ikke ha en haug politikere som står og dele ut slikt gratis. Det skjønner alle. Og det har de akseptert, heldigvis, sier arenasjefen, og kommer med en oppfordring;
 
-Så kom og støtt korps og idretten, få med deg de siste politiske utspillene, og en god dose lun humor på kjøpet.
 
 
Wonderboy
 
-Hvilken sak kan du garantere kommer opp i debatten?
 
-Fergeprisene. Garantert. Her blir det nok et ordskifte mellom Frp`s Listhaug og Ap`s Kjølmoen.
 
-Sistnevnte har jo fått tittelen ”Ferjepolitisk wonderboy” av Romsdals Budstikke, og fått det på ei rød t-skjorte.
 
-Så jo, her blir det gnister. Og når de diskuterer fergeprisene så passer det jo å kjøpe seg ei svele, sier arenasjef Per Kristian Olsen i Spjelkavika.no.
 
 
I parken
 
Politisk torg vil bli lokalisert delvis i Mittetparken og parkeringsplassen til Thon Hotel Baronen i Spjelkavik sentrum.
 
Partiene vil stille seg opp med sine stands fra rundt klokken 14.00, og vil stå omtrent en time etter at debatten på scenen er ferdig.
 
Spjelkavika.no er arrangør og har dialog med kommuneoverlegen rundt tilstelningen.
 
Vi er opptatt av godt smittevern, og vi vil så godt det lar seg gjøre legge til rette for god avstand både under debatten og politisk torg.
 
Vi oppfordrer alle til å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde 1 meter avstand.
 
Vikadagen med marked foregår på plena ved Myrstad Mathus fra klokken 11.00 og fram til kl.16.00. Det medfører at besøkende til Spjelkavik sentrum vil kunne få med seg mange gode opplevelser denne lørdagen, og ikke minst få med seg debatten fra klokken 16.00.