MORO MED KANO: Fjordårets deltagere sørget for stor spenning og mye moro under kanoracet. Søndag er det ny sjanse. Slik så det ut i fjor. Video: TVSmia.no / spjelkavika.no


Bli med på racet

Vi gjentar suksessen med kanorace på Lillevatnet, sammen med 1. Ålesund speidergruppe.

 


byline friwal

28.august 2021 

Spjelkavika.no | KANORACE:

Det er mye som skjer i Spjelkavika denne helga med Vikadagen, politisk debatt med valgtorg, helikopterflyging og nå også nytt kanorace på Lillevatnet.
 
 
Søndag
 
For på søndag er det nok en gang mulig å padle seg inn til flotte premier i kanoene til 1.Ålesund speidergruppe, som sammen med Spjelkavika.no arrangerer kanoracet.
 
-Her kan alle være med, sier Per Kristian Olsen, arenasjefen og reporter i Spjelkavika.no.
 
-Allerede klokken 12.00 kan en komme for å prøve kanoene, og kanskje få trent på noen gode knep til selve racet som begynner klokken 13.00, sier han.
 
 
Speideren
 
Som i fjor stiller 1.Ålesund speidertropp med kanoer og mannskap, i tillegg til at alle kan støtte speidergruppa med å handle i kiosken som kommer på plassen ved Lillevatnet.
 
-Det er et viktig arbeid de driver, og ikke minst sunn for mange barn og unge. Og så er det ikke minst populært å være speider for tiden, i følge Torgrim Finnes, som også i år står for selve racet sammen med resten av troppen.
 
Spjelkavika.no og TVSmia.no vil sørge for at det hele foreviges på video, og sende programmet på sine flater etter racet.
 
 
Premier
 
-Det blir jo selvfølgelig premier, men vi tar en liten vri i år, for i tillegg til premieringen for beste kano som runder bøya, er også kanoen en padler et lodd deltagerne kjøper for 50.- kroner.
 
-Dermed blir en med i trekningen av en flott premie også der, forteller Per Kristian.
(Saken fortsetter under bildet):

STARTEN: Ved den nye flotte trappa på sørsiden av Lillevatnet vil start og mål være
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

For alle!

 
De som vil delta i et av racene melder seg på ved ankomst i sekretæriatet på sørsiden av Lillevatnet (i et av popupteltene).
 
To og tre kan delta i hver kano, som blir spritet godt etter hvert heat for å holde smitten unna.
 
Alle får også på seg redningsvest som har fått samme behandling.
 
Barn som ønsker å delta må ha samtykke fra foreldre, eller ha dem med i båten.
Arrangørene vil ha hjelpebåt på vannet under racet.
 
-Kom og delta, og kanskje heie på en eller alle. Dette er for alle, også funksjonshemmede, og uansett alder. En topp familieaktivitet er det også, sier Per Kristian Olsen.