rullehall_02.JPG
« 1 of 10 »

RULLERAMPER: Snart kan Jan Ivar Wolstad (t.v) og gjengen i Ålesund Rulleforening åpne Rullehallen under Barnas Lekeland i Vasstranda. Og det med god hjelp fra banksjef Andreas Ulvestad og Sparebanken Møre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Rullehall for alle

Ildsjelene bruker sene kvelder for å gjøre hallen ferdig.

 

SE BILDESERIE  OVER.


byline friwal

8.september 2021 

Spjelkavika.no | NYHETER:

Ute er det mørkt, men inne i lokalene under Barnas Lekeland er det full aktivitet. Nå begynner Rullehallen å se ut som nettopp det, en hall det skal rulles med brett og sparkesykler.
 
 
Rulleforening
 
-Nå begynner det å ligne noe ja. Vi står på for å bli ferdige, og har dugnader både tirsdager og torsdager, forteller Jan Ivar Wolstad.
 
Han er en av fem ildsjeler som har startet Ålesund Rulleforening, en forening som skal drifte hallen, som er plassert i kjelleren under Barnas Lekeland i Vasstranda.
 
En av initiativtakerne er den meritterte skateren Stefan Jacobsen, som har vendt tilbake til hjembyen.
 
 
Dugnad
 
For dugnadsgjengen begynner mye nå å ta form. Men noen dato for åpningen vil ikke Wolstad gi enda.
 
-Nei, det blir for usikkert, men det blir i høst, før styggeværet setter inn, sier han diplomatisk.
 
-Vi er fem som driver selve prosjektet, men med oss har vi mange frivillige som står på og jobber. Her er det både elektrikere og snekkere, så vi er heldige som har fagfolk sammen med oss.
 
Wolstad forteller at å snekre ramper for å rulle på med rullebrett og sparkesykler krever sitt for at det skal kunne ”rulles” skikkelig og ikke minst tåle påkjenningene.
 
 
Gubbeskating
 
Selv er han og de andre som er med tidligere ”rullere”, men prøve seg vil de nok.
 
-En skal ikke se bort fra at det blir old boys rulling, eller gubbeskating, men vi gjør dette fordi det mangler et slikt tilbud i området og at vi ønsker å lage et tilbud til alle.
 
-For dette er underholdende og rimelig moro for store og små, sier han.
 
-Det er en lavterskelhall, en snill hall der det skal være trygt å skate.
(Saken fortsetter under bildet):

DUGNADSGJENG: Sju ildsjeler var i sving da Spjelkavika.no tok turen innom, men det er ofte opp til tjue frivillige som stiller til dugnadene.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Tilbud forsvant

 
Da det var et lignende tilbud i Pinsekirka var det et stort og godt miljø med unge som skatet. Men da den hallen forsvant sto de ivrigste tilbake. De må nå ta buss ut av distriktet for å få drive med hobbyen sin innendørs.
 
-Det er jo ikke alltid fint vær her da, og da er det godt å ha en hall. Vi har imidlertid opsjon på også å kunne benytte uteområdet til noe, så det vil vi se på etter hvert.
For vi vil vokse i takt med interessen.
 
-For øyeblikket er vi også i gang med å lage nettside slik at de som vil komme kan skaffe seg kort for året, halvåret eller drop in, sier Jan ivar Wolstad, som sier de ikke hadde klart seg uten Sparebanken Møre sitt bidrag.
(Saken fortsetter under bildet):

STORT LOKALE: 750 kvadrat en kan rulle på. Og nå tar lokalet form. Jan Ivar Wolstad fra Ålesund Rulleforening og banksjef i Sparebanken Møre, Andreas Ulvestad på en av rampene.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Bankhjelp

 
-Det betyr alt. For uten dem hadde vi ikke vært i stand til dette.
 
Banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre roser initiativet, og er klar på hvorfor banken stiller med 1 million kroner til prosjektet.
 
-Vi ønsker å bidra for å få et godt og mangfoldig tilbud i området. Og en skatehall som dette finnes ikke i området, sier han.
 
I mai kunne han troppe opp på vegne av banken for å dele ut pengene. Nå ser han resultatet så langt.
 
-Det tar virkelig form på disse 750 kvadratene de har til rådighet. Dette blir bra, og ikke minst fint for de som driver med dette, og at de snart slipper å busse seg ut av distriktet for å komme til et lignende tilbud, forteller Andreas Ulvestad.